BIZIT plus

GameStop NFT novčanik biće ugašen u novembru

GameStop povlači svoj kripto novčanik nakon samo godinu dana. U upozorenju objavljenom web sajtu kompanije kaže se da GameStop Wallet više neće biti aktivan od 1. novembra.

PCPress.rs Image

GameStop najavio nova otpuštanja zaposlenih u decembru

iOS i Chrome Extension lockers, koji se naplaćuju kao Ethereum novčanik sa sopstvenim čuvanjem, biće uklonjeni 1. novembra. Prodavac preporučuje da kupci imaju pristup svojoj tajnoj šifri kako bi preuzeli svoje NFT-ove do 1. oktobra.

Kao i mnoge kompanije 2021. i 2022., GameStop je uložio velika sredstva u NFT u nadi da će u suštini štampati novac putem digitalne kolekcionarske prodaje. Podržan fondom od 100 miliona dolara za pružanje podsticaja za programere, prodavac je agresivno tražio Web3 budućnost pod tadašnjim izvršnim direktorom Metom Furlongom.

Ali napori su raspršeni kako je reakcija potrošača rasla prema nezamenljivim tokenima. Prodavac je prošlog septembra sklopio partnerstvo sa sada nepostojećim FTX, da bi to bilo raskinuto dva meseca kasnije kada je berza propala. GameStop je najavio dodatna otpuštanja u decembru. Kompanija se istovremeno povukla sa svog NFT tržišta.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: