Gekko sistem – ključni svedok iz kompanije Vucomm

Kompanija Vucomm je u četvrtak 29.maja u hotelu Crown Plaza na Novom Beogradu održala konferenciju „GEKKO Sistemi“  na kojoj su predstavljena najnovija rešenja video nadzora, razvijena od strane stručnjaka iz Vucomm-a i njihovog partnera – kompanije Mobotix.

Gekko

Događaju je prisustvovao veliki broj prijavljenih partnera, sadašnjih i budućih korisnika, kao i stručnjaka iz oblasti sistema za video bezbednost, koji su bili zainteresovani za mogućnosti koje pruža novi proizvod iz kompanije Vucomm.

Gekko predstavlja jedinstveni informaciono bezbednosni softver, koji se sastoji od tri različite platforme (Petrol, Fiscal i Traffic) od kojih svaka ima zadatak da pruži određene informacije prilagođene određenim vrstama korisnika i spreči incidente na benzinskim stanicama, saobraćaju i drugim objektima. Ovaj sistem u sinergiji sa Mobotix kamerama visokog kvaliteta, visoke rezolucije i mogućnošću pokrivanja do 360° površine samo jednom kamerom – pruža maksimalnu bezbednost i odličnu prevenciju od incidenata.

Gekko foto

Gekko Petrol koristi optimalni video sa Mobotix IP video nadzora za potrebe očitavanja tablica vozila, registrovanje incidenata, formiranje izveštaja o prekršaju, distribuiranje podataka drugim objektima i na taj način sprečava ponavljanje incidenata. Gekko Traffic je namenjen policiji i gradovima i predstavlja najmoderniji server za automatsko učitavanje i memorisanje registarskih tablica sa strima Mobotix IP kamera, uz registraciju saobraćajnih prekršaja i generisanje izveštaja. Gekko Fiscal radi na sličnom principu, s tim što se video materijal sa Mobotix kamera povezuje sa fiskalnim računom i na taj način sprečava incidente u prodaji i vrši praćenje robe, osoba i tokova novca. Upravo zato Gekko sistem se naziva i ključnim svedokom ključnih događaja.

Pročitajte i:  Manje od polovine IT lidera je sigurno u svoje IoT security procedure

video

Zvanične statitike pokazuju da čak 75% incidenata na benzinskim stanicama čini krađa goriva, odnosno bežanje sa stanice bez plaćene usluge točenja goriva. Takođe, u Srbiji na jednoj benzinskoj stanici 8 automobila dnevno pobegne pre plaćanja goriva. Direktor kompanije Vucomm Nikola Vučković istakao je da ceo sistem video nadzora, sačinjen od Gekko rešenja i Mobotix sigurnosnih kamera značajno doprinosi smanjenju krađa i izbegavanja plaćanja na benzinskim stanicama, a sam sistem ne zahteva dodatne troškove održavanja kamera, koje su se pokazale kao vrlo pouzdane i stabilne čak i pod ekstremnim vremenskim uslovima.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,