Gimnazijalci čuvaju prirodu – sakupljaju elektronski otpad

HPIM6142

Kompanija SET i Peta beogradska gimnazija uz pomoć kompanije Kim Tec kao sponzora i uz podršku Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Grada Beograda i Opštine Palilula organizovali su akciju prikupljanja elektronskog i električnog otpada.

Akcija pod nazivom „RECIKLAŽA NIJE BLAMAŽARECIKLIRAJ ZA SEBE, ZA BEOGRAD I ZA SVET “ je počela 26. januara u 13 h, na Svetski dan edukacije mladih o životnoj sredini, u prostorijama Pete beogradske gimnazije i trajaće do sredine juna 2009. godine.

Tokom ove akcije učenici Pete beogradske gimnazije će prikupljati elektronski i električni otpad, koji će zatim sortirati i ubacivati u specijalne kontejnere za skladištenje e-otpada, postavljene na svakom spratu gimnazije.

Na kraju školske godine, kompanija SET će nagraditi odeljenja i pojedince koji budu najvredniji u sakupljanju. Sponzor akcije je kompanija Kim Tec, prozvođač i distributer Vivax–a, kao i distributer računara, računarske opreme i potrošačke elektronike, koja ce donirati dve MSGW konfiguracije sa monitorima najuspešnijima.

„Cilj ove akcije je edukacija mladih ljudi o značaju reciklaže, kao i o tome koliko je štetan e-otpad kada se nepropisno odlaže. Drago nam je što je baš naša gimnazija pionir u ovom važnom projektu“, rekao je Savić Minić, direktor Pete beogradske gimnazije.

Pročitajte i:  HP pokreće pretplatnički servis za iznajmljivanje printera

„Ovaj projekat biće zvanični predstavnik Srbije na Earth Day Network-u. EDN je internacionalna mreža koja broji preko 17.000 organizacija u 174 zemlje a ova akcija je, za sada, jedini predstavnik Srbije“, dodao je Nebojša Vraneš, direktor kompanije SET.

Izvor: Kim Tec

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,