Global Game Jam i u Srbiji

Global Game Jam, svetsko takmičenje u kreiranju video igara, održaće se i u Srbiji od 25. do 27. januara u prostorijama Univerziteta Metropolitan.

432231_454946124570367_463331659_nSrbija je na ovaj način postala jedna od 62 zemlje u kojima se ovo takmičenje održava, a u zvaničnom saopštenju koje je ovim povodom stiglo u našu redakciju navodi se da će Global Game Jam trajati 48 sati bez prestanka.

Global Game Jam je ove godine zvanično oborio svoj Ginisov rekord, kao najveći događaj ove vrste i broji preko 5000 učesnika.

Inicijalna ideja je da se u vremenu interneta koji prevazilazi sve granice udaljenosti i fizičke odsutnosti, ljudi međusobno povežu i na kreativan način učeći jedni od drugih tokom dva dana, iskažu putem  kreiranja video igara – univerzalnom vezom miliona mladih u savremenom društvu.

Takmičenje počinje počinje u petak, 25. januara, kada učesnici odgledaju kratak video u kome ih vodeći svetski programeri i dizajneri video igara savetuju i konačno objave temu ovogodišnjeg Global Game Jama . Tog trenutka, sve lokacije u svetu imaju zadatak da kreiraju video igru do nedelje popodne.

Ove godine Srbija uz Makedoniju je prvi domaćin u jugoistočnoj Evropi.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,