Računari i Galaksija

Glogovac, glumački junak našeg doba

Hamlet, Ivan, Gadni, Lutalica, Andreja, Vladimir, Niko Đurov su samo neki od likova koje je igrao Nebojša Glogovac u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Ostaće upamćen po svojim rolama u predstavama „U potpalublju“, „Bure baruta“, „Tamna je noć“, „Zlatnom runu“…

PCPress.rs Image
Foto: Nenad Petrović
Predstava: Hamlet
Izvor: JDP

Na filmskom platnu, prvi put se oprobao 1994. u ulozi Fadila, vojnika JNA u filmu ‘’Vukovar, jedna priča’’. ‘’Ubistvo s predumišljajem ‘’, ‘’ Do koske ‘’, ‘’Spasitelj’’, ‘’ Bure baruta’’, ‘’Munje’’, ‘’Optimisti’’, ‘’Drzava mrtvih’’ i mnogi drugi filmovi poznati su po pečatu koji je Nebojša Glogovac ostavio na njih. Mnogi ga pamte po ulozi bivšeg košarkaša Kaje, u filmu ‘’Nebeska udica’’, koji je sniman za vreme bombardovanja.

PCPress.rs Image
Foto: Nenad Petrović
Predstava: Sumnjivo lice
Izvor: JDP

Posle glavne uloge u filmu „Ubistvo s predumišljajem“, igrao je i u filmovima „Do koske“, „Bure baruta“, „Ranjena zemlja“, „Nebeska udica“, „Normalni ljudi“; u većini je glumio likove iz aktuelnog života. Za pamćenje su njegove uloge u filmovima: „Vukovar jedna priča“, „Spasitelj“, „Bumerang“, „TT sindrom“, „Munje“, „Hotel Beograd“, „Država mrtvih“, „Kad porastem, biću kengur“.

TV lica: Nebojša Glogovac

 

Veče sa Ivanom Ivanovićem Prva TV: Nebojša Glogovac – 04.04.2014.

 

Preporuka 10 filmova Nebojše Glogovca

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,