ePlaneta

GoDaddy lansira payment processing servis

Jedan od najvećih hosting i domen provajdera, GoDaddy, objavio je lansiranje GoDaddy Payments, novog servisa koji će kompaniji omogućiti da procesira plaćanja više od 20 miliona klijenata. Servis je napravljen upotrebom tehnologije kompanije Poynt, koju je GoDaddy kupio u decembru prošle godine.

godaddy

Akvizicija Poynt-a, vredna 320 miliona dolara, omogućila im je širenje e-commerce sistema i sistema za plaćanje, a obezbedila im je da se u okviru kompanije zaokruži kompletna ponuda od prodaje usluga do završavanja finansijskih transakcija. Sa ovom akvizicijom GoDaddy je dobio set proizvoda namenjenih malim biznisima, koji uključuje POS, procesiranje plaćanja i slanje računa. Kombinovanjem Poynt servisa sa postojećim servisima, obezbeđena je jedinstvena platforma koja je pokrila sve što se tiče finansijskih transakcija, od online do offline kupovine servisa i usluga. GoDaddy Payment se integriše sa WordPress i WooCommerce sajtovima koji će kupcima na tim sajtovima omogućiti da na jednom dashboard-u upravljaju svojim narudžbinama, plaćanjima i eventualnim refundacijama, kao i sa ostalim online poslovnim procesima.

Inače, GoDaddy je tokom pandemije dostigao rekordan broj novih korisnika. U njihovom finansijskom izveštaju za Q1 2021. godine koji je objavljen prošlog meseca naveden je podataka da je kompanija prvi put u svojoj istoriji, na kvartalnom nivou imala prihode veće od milijardu dolara, a samo u novembru 2020. godine kompanija je dobila više od milion novih korisnika.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,