Google Art Project u Srbiji

Iz kompanije Google danas stiže najava o partnertstvu sa Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog, čime je projekat Art Project proširen i na Srbiju.

PCPress.rs ImagePartnerstvo je deo globalnog projekta širenja, koje sada obuhvata 180 partnera u preko 40 zemalja, a zahvaljujući ovoj saradnji javnosti pružen je uvid u izbor od pedeset umetničkih ostvarenja nacionalne kulturne baštine koji se čuvaju u ovoj instituciji.

Najnovija širenja obogatila su kolekciju za više od 10% čime se ukupni broj objekata visoke rezolucije popeo na preko 35,000.

Pored toga,  Art Project od danas je dobio dve nove mogućnosti – alatku Compare, koja dozvoljava upoređivanje dva umetnička dela i Hangout aplikaciju, koja korisnicima omogućava da svoja umetnička dela podele sa drugima.

“Da bi se bi se neko umetničko delo ili objekat postavili online, neophodno je mnogo posvećenosti i truda od strane naših partnera i gotovo je neverovatno kada se prisetimo da smo u nekoliko kratkih godina izgradili bogatstvo dragocenosti na jednom mestu. Imamo posetioce Art Project stranica koji  dolaze iz svih delova sveta, od Brazila do Indije ili Japana.

Pročitajte i:  Google ne želi da plaća novinare u Kaliforniji

I ta želja za donošenjem novih umetnina online ne jenjava već raste. Ako se ovome pridoda i razvoj tehnologije na kojem radimo kako bi svi mogli istraživati predmete na sve veći broj načina, verujemo da je ovo veoma uzbudljivo vreme za ljubitelje umetnosti“, rekao je Amit Sud, direktor ovog projekta iz kompanije Google.

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,