Google Chrome dobija tri zanimljive opcije

Google je najavio tri nove opcije za Chrome, a oni koji su ih isprobali kažu da „pojačavaju strah od propuštanja stvari u životu (FOMO)“.

PCPress.rs Image

Zapravo se radi o opcijama koje sugestije tokom pretraživanja čine još boljim, a predloženim sadržajima će moći lako da se pristupa čak i kad je internet konekcija loša. Kada se Google Search koristi u Chrome pregledaču korisnik dobija predloge na osnovu toga šta drugi pretražuju iz iste oblasti – ako se recimo pretražuje film Dune pojaviće se i pitanja poput onih o broju nastavaka, kvalitetu filma, novim glumcima i tako dalje (sličnu funkciju doduše imaju i drugi pregledači).

Tu je i opcija koja poboljšava pretraživanje slika, najpre zbog toga što daje veći broj sugestija. Predlozi su se ranije pojavljivali samo kada se pretražuje neki konkretan proizvod, a to se sada menja – među sugestijama će se pojaviti i slike stvari koje su povezane sa onim što se pretražuje, ali nisu nužno iz iste kategorije.

PCPress.rs Image

Treća opcija pomaže onima koji često pate od loše internet konekcije – predlozi tokom pretraživanja stižu i kad internet ne valja, što je često od velike pomoći. Sve opcije su dostupne za Android i iOS, ali ne i desktop.

Pročitajte i:  Chrome dobija AI asistenta za pisanje

Nove funkcije nisu ništa revolucionarno, a eksperti tvrde da najviše utiču na bojazan da se nešto ne propusti – kada dobijemo više informacija o tome šta drugi pretražuju poželimo da znamo i ono što nas pre toga nije mnogo zanimalo. Kada se to prevaziđe svaka novina je korisna.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *