Google Chrome skraćuje vreme između dva update-a

Dinamičnost tržišta povlači sa sobom promenu načina razmišljanja kompanija, uključujući i one najveće. Poslednji primer je informacija koja stiže iz Google-a u kojoj je najavljeno da će se skratiti vreme između dva update-a za najpopularniji svetski browser.

chrome

Sadašnja praksa je da se Chrome brower update-uje jednom u mesec i po dana (svakih šest nedelja). Uskoro će se to promeniti, jer će od verzije 94, koja će se pojaviti u trećem kvartalu ove godine, nove verzije i unapređenja moći da se očekuju jednom mesečno (svakih četiri nedelje). Ovaj potez je donekle iznuđen i konkurencijom, jer je Firefox prvi, početkom ove godine, prešao na mesečni ciklus update-a.

Naravno, ne žele baš svi korisnici da „svaki čas“ instaliraju nove verzije programa. To je prvenstveno izraženo u poslovnom okruženju, pa će zbog toga Google dodati i „Extended Stable“ opciju, koja će, ako se uključi, korisnicima nuditi novi update jednom u dva meseca (u intervalima od osam nedelja). I tim korisnicima će biti ponuđene bezbednosne zakrpe na dvonedeljnom nivou, ali one neće sadržavati nikakve nove funkcije.

Pročitajte i:  Alat za bezbednost lozinki u Chrome-u sada će automatski raditi u pozadini 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,