BIZIT plus

Google Maps dodao još desetak prikaza nebeskih tela

Google je objavio zanimljivo ažuriranje za Google Maps koje će vam omogućiti da virtuelno posetite desetak dodatnih planeta i meseca u našem solarnom sistemu. Kompanija je dodala u svoju kolekciju snimke Plutona, Venere i nekoliko meseca i takođe omogućila lakše pronalaženje u Google Maps-u. Ukupno, Google Maps sada sadrži slike 16 nebeskih tela.

PCPress.rs Image

Vredi napomenuti da, dok je Google dugo nudio detaljne slike Marsa i Zemljinog Meseca, oni nisu bili direktno dostupni iz interfejsa Google Maps-a. Dakle, ako ste ikada želeli da posetite Enceladus, Dione ili Lapetus, Saturnov treći najveći prirodni satelit, na Google Maps-u, vaše vreme je došlo.

Kompanija napominje da je sarađivala sa umetnikom astronomije Bjornom Jonssonom kako bi napravili planetarne mape različitih meseca i planeta za svoju uslugu. Da biste pristupili ovim novim slikama, možete ili samo da se „odzumirate“ iz svog zemaljskog prikaza Google mapa dok ne uđete u svemir, ili možete kliknuti na link ovde. Kada završite sa istraživanjem svih ovih planeta, možete takođe brzo da se zaustavite na Međunarodnoj svemirskoj stanici koja se nedavno pridružila Google Street View programu.

Pročitajte i:  Kompanija Google protestuje u Kaliforniji

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: