BIZIT plus

Google Maps prati globalno zagrevanje

Google Maps dobija nekoliko novih funkcija, a cilj je da se korisnici bolje upoznaju s problemima od kojih pati planeta Zemlja.

PCPress.rs Image

Prva, i možda najbolja, je “fire” sloj koji pokriva glavnu mapu, i prati požare koji gore širom sveta. Korisnici će velike vatre moći da prate isto kao što prate stanje u saobraćaju, što će možda podići svet o tome koliko smo štetni za planetu na kojoj živimo. Google je i ranije obaveštavao o požarima, a preko “crisis response” web-sajta, ali pošto su požari postali sezonski problem u nekim delovima sveta, informacije o velikim vatrama postaju i važan deo Google Maps platforme.

Nova funkcija će sve informacije o požarima okupiti na jednom mestu, a uz pomoć vladinih agencija iz zemalja širom sveta. Korisnici će u tom sklopu dobijati sve potrebne informacije, poput brojeva hitnih službi, detalja o evakuaciji, te drugih. Ključna obaveštenja bi trebalo da se ažuriraju na dnevnom nivou, što će, kako se tvrdi, poboljšati bezbednost onih koji se nalaze u ključnim područjima.

PCPress.rs Image

Funkcija na Android stiže u narednih nekoliko dana, a na iOS i desktop u oktobru.

Pročitajte i:  Google Maps dobija funkciju deljenja lokacije uživo, sličnu WhatsApp-u: Evo kako je koristiti

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari: