ERP 2024

Google najavljuje 25 miliona eura za unapređenje AI u Evropi

Google je obećao ulaganje od 25 miliona eura kako bi pomogao ljudima u Evropi da nauče da koriste veštačku inteligenciju.

PCPress.rs Image

“Razviti znanje, veštine i samopouzdanje”

Tehnološki gigant otvara mogućnost za socijalne preduzetnike i neprofitne organizacije da se prijave i učestvuju u programu. Cilj ovih organizacija je da dopru do ljudi koji će verovatno imati koristi od obuke koju pruža finansiranje Google-a.

Takođe, Google će organizovati seriju “akademija rasta” kako bi podržao kompanije koje koriste AI za skaliranje svojih poslovanja. Zatim, kompanija će proširiti svoje besplatne online kurseve i obuke za AI na 18 jezika.

“Istraživanja su pokazala da bi primena veštačke inteligencije mogla da pogorša postojeće nejednakosti, posebno u smislu ekonomske sigurnosti i zapošljavanja, rekao je Adrian Braun, izvršni direktor centra za javni uticaj. Adrian sprovodi neprofitni program zajedno sa Google-om.

“Ovaj novi program će pomoći ljudima širom Evrope da razviju svoje znanje, veštine i samopouzdanje u vezi sa AI-om, osiguravajući da niko ne bude zapostavljen.”

Prošlog meseca, Google je objavio da će investirati 1 milijardu dolara u izgradnju data centra neposredno izvan Londona. Na taj način kompanija će zadovoljiti rastuću potražnju za internet uslugama u regionu.

Pročitajte i:  Circle to Search - uskoro i prevod jezika

Data centar, smešten na 33 hektara zemljišta koje je Google kupio 2020. godine, biće lociran u gradu Waltham Cross, oko 24km severno od centralnog Londona, navela je kompanija Alphabet u saopštenju.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,