Google Nest Hub: Radar za praćenje sna

Google radi na unapređenjima za Next Hub, a u pitanju je sistem sa Soli tehnologijom koja bi, kako se spekuliše, mogla da se koristi za nešto neočekivano: praćenje spavačkih navika korisnika.

PCPress.rs Image

Soli je Google radarska tehnologija koja služi za detektovanje ljudskog prisustva i praćenje pokreta, a prvi put se pojavila u okviru Pixel 4 uređaja. Sada se polako integriše i u pametne uređaje, između ostalih i na Nest Hub. U pitanju je uređaj koji već podseća na budilnik, a pošto nema ugrađenu kameru pretpostavlja se da korisnici neće oklevati da ga unesu u spavaće sobe. Zainteresovani već postavljaju pitanja, pa se, na primer, ističe da je Soli kratkog dometa, što znači da bi praćenje sna moglo da bude problem ukoliko se korisnik tokom noći otkotrlja na drugu stranu kreveta.

Next Hub obogaćen Soli tehnologijom bi mogao da se pojavi već u prvoj polovini 2021. godine, pa bi oni kojima je praćenje sna zanimljivo uskoro mogli da dobiju novog saveznika. Ciklusi sna ukazuju na celokupno stanje spavača, pa je sve više uređaja koji korisnike prate i u periodu mirovanja. Radarska tehnologija bi pokrete spavača mogla da prati bolje nego druge, što znači veći broj korisnih informacija o navikama tokom spavanja, te o položajima tela koji utiču na to kako se čovek oseća i tokom budnog dela dana.

Pročitajte i:  Google AI alati za uređivanje fotografija  

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,