Google Pixel 9 serija imaće tri modela telefona

Google je do sada obično predstavljao veliki „Pro“ Pixel telefon, sa tri kamere i svim premium funkcionalnostima, kao i manji i jeftiniji Pixel, sa nešto manje funkcionalnosti (obično sa dve kamere). Izgleda da će Pixel 9 serija promeniti tu praksu, pošto postoje naznake da će Google ponuditi tri različita modela, Pixel 9 Pro XL, sa ekranom od 6.8 inča, Pixel 9 Pro sa ekranom od 6.1 inč i Pixel 9 sa ekranom od 6.0 inča. Pominje se i da će modul sa kamerama doživeti redizajn, koji će i dalje biti duguljast, ali sa zaobljenim ivicama.

PCPress.rs Image

Treba imati na umu da Google ima i Pixel „a“ seriju koja je trenutno u verziji sedam (Pixel 7a). Takođe, još uvek je u prodaji i prethodna verzija ovog modela, Pixel 6a. Razlika u ceni između Pixel „a“ i Pixel serije je velika, ali razlika u performansama to ne opravdava. Recimo, najbolji Pixel „a“ telefon i najlošiji Pixel telefon imaju skoro iste performanse, a prvi je za oko 200 evra jeftiniji od drugog. Uz to, Pixel 7a i Pixel 8 imaju slične ekrane, količinu prostora za podatke i RAM, a razlika u kamerama i CPU-u je zanemarljiva sa korisničke strane.

Pročitajte i:  Google otpušta još 20 zaposlenih zbog protesta oko izraelskog projekta

Kada se pojavi Pixel 8a, koštaće manje od Pixel 8 serije, a biće daleko moćniji od baznog Pixel 8 modela. Te činjenice su verovatno i razlog zašto Google planira i da Pixel seriju još više segmentira i da na neki način napravi razliku u odnosu na Pixel „a“ seriju.

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *