ASUS ROG Flow

Google Play Store redizajn olakšava pronalaženje mobilnih igara

Glavna lokacija na koju se odlazi za sve Android aplikacije „pretrpela“ je određene promene, budući da je Google napravio određena vizuelna poboljšanja u okviru Google Play Store-a. Osveženi interfejs bi tako trebalo da pojednostavi potragu za željenim aplikacijama, a posebno kada su u pitanju mobilne igre.

Tako Play Store sada pravi razliku između igara i drugih aplikacija, što je odgovor na ekspanziju mobilnog gejminga. Naime, mobilne igre čine 33% preuzetih aplikacija, te su najčešće upravo one te na koje korisnici troše novac, pa kupovine u okviru video igara čine čak 74% od prihoda koji dolaze od aplikacija.

Tako je ovaj potez praktčično nastavak ojačavanja podrške za razvijanje mobilnih igara, a Google Play je ranije već otvorio posebnu stranu za developere ovakvih aplikacija, na kojoj se nalaze uputstva, alati i drugi resursi koji su potrebni za razvijanje novih gejming aplikacija. Pored toga prošle godine se pojavila i Instant App koja korisnicima dozvoljava da isprobaju igre pre nego odluče da ih kupe, što znači da se Google već neko vreme koncentriše na razvoj i distribuciju gejming aplikacija.

Pročitajte i:  Google ograničava koje aplikacije mogu da vide druge instalirane aplikacije na Android uređajima

Pored sekcije za mobilne igre tu su i odvojene oblasti za filmove i knjige, što će korisnicima omogućiti da lakše dođu do najpopularnijih naslova za određenu oblast. Google je tako napravio „čistiju“ online prodavnicu koja bi trebalo da izađe u susret različitim ukusima više od dve milijarde mesečnih korisnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,