ePlaneta

Windows 10 i restartovanje računara

Iako su računari prilično evoluirali u poslednjih nekoliko godina, bar jedna stvar je i dalje ista: svaki korisnik u nekom trenutku mora da restartuje svoj uređaj. Upravo zbog toga Microsoft planira da sledeća dva velika Windows 10 ažuriranja, koja su planirana za sledeću godinu, ponudi suptilna rešenja za to kako se operativni sistem ponaša tokom restartovanja računara.

PCPress.rs Image

Tako se kao deo Windows 10 Insider Preview Build-a (build 18965) već testira funkcija koja Windows korisnicima daje veću kontrolu nad tim da li se aplikacije ponovo pokreću svaki put kada se restartuje računar. Opcija koja kontroliše restartovanje aplikacija se za sada nalazi zajedno sa opcijama koje su u vezi sa povezivanjem sa novim uređajima, zbog čega se onim korisnicima koji to ne znaju čini da Windows nije u stanju da neke aplikacije pokreće automatski.

Nova funkcija je za sada dostupna samo insajderima, te nije automatski uključena, što može da se izmeni ako se u Windows 10 Start meni, ili u polje za pretraživanje podešavanja, ukuca “restart apps.”

Pročitajte i:  Microsoft je predstavio Team Copilot

PCPress.rs Image

Istina je da Microsoft ne objavi sve funkcije koje se testiraju u Preview Build-u, a ako nova funkcija za restartovanje aplikacija ipak bude ugledala svetlost dana trebalo bi da se pojavi sa “20H1” ažuriranjem koje je zakazano za početak 2020. godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,