BIZIT plus

Google počeo da vraća novac za Stadia servis

Nakon najave da će u januaru ugasiti Stadia servis, Google je obećao da će vratiti novac korisnicima koji su kupili Stadia igre, dodatke i pretplatili se na ovaj servis. Sada je to obećanje počelo da se ostvaruje, pošto je od srede Google počeo sa refundacijama.

stadia

Korisnici će biti obaveštavani mail-om o tom procesu. Oni koji su obavili do 20 kupovina na ovom servisu, dobiće zaseban email za svaku refundiranu transakciju, a oni koji su imali više kupovina, dobiće jedan email u kome će biti sumirane sve informacije o refundacijama.

Ukoliko refundacija ne uspe, kompanija će poslati uputstvo kako da se definiše neki drugi metod za vraćanje novca. A ako ni to ne uspe, biće potrebno da korisnik pozove Stadia servis za podršku korisnika. Kompanija očekuje da će najveći deo refundacija biti obavljen do 18. januara 2023. godine, kada će servis biti zvanično ugašen.

Inače, u cilju zadržavanja korisnika, neki od proizvođača igara već su objavili detaljne informacije kako da se progres u Stadia verzijama njihovih igara prebaci na neke druge gaming platforme, tako da igrači neće morati da igraju igre od početka.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: