Računari i Galaksija

Google počinje s brisanjem neaktivnih naloga

Google do kraja nedelje počinje s brisanjem naloga koji su neaktivni bar dve godine, a u pitanju je deo inicijative za uklanjanje onih naloga koje niko ne koristi.

PCPress.rs Image

Sredinom novembra se pojavila vest da kompanija 1. decembra počinje s uklanjanjem neaktivnih Gmail naloga. Google je brisanje neaktivnih Gmail naloga najavio pre nekoliko meseci, a rok se polako približava. Vrlo je verovatno da neaktivni nalozi nikome nisu potrebni, ali je upozorenje korisno. Kao neaktivni se definišu oni nalozi koji nisu korišćeni više od dve godine. To ne podrazumeva samo primanje i slanje mejlova – aktivni su svi oni Gmail nalozi koji se redovno koriste za prijavljivanje na sajtove i aplikacije, te Google Drive i YouTube, kao i za druge rednje, na primer deljenje fotografija i preuzimanje aplikacija. U akciju su uključeni i Google nalozi.

PCPress.rs Image

Oni koji ipak žele da sačuvaju stare Google naloge moraju da se uloguju pre zadatog roka. Vlasnici neaktivnih naloga su već dobili mejlove upozorenja, a prvi na listi su oni nalozi koji baš nikada nisu korišćeni. U saopštenju stoji da je akcija smišljena iz bezbednosnih razloga, budući da se neaktivni nalozi lako koriste u raznoraznim prevarama. To može da ugrozi sve naloge korisnika, jer nije retko da se iste lozinke ponavljaju i koriste svuda.

Pročitajte i:  Google će blokirati Android korisnike od instaliranja 'nesigurnih' aplikacija

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,