Data centri 2024

Google počinje sa lincenciranjem Stadia tehnologije

Kada je Google ugasio svoje interne Stadia studije za razvoj igara, Stadia GM, Phil Harrison najavio je planove da će kompanija raditi zajedno sa partnerima, kako bi doveli što više igara na Stadia infrastrukturu i platformu. Ti planovi su sada uobličeni u novu strategiju – licenciranja Stadia tehnologije drugim kompanijama.

stadia

Za sada je potvrđeno da će AT&T koristiti Stadia tehnologiju da ponude svojim pretplatnicima mogućnost da besplatno strimuju Batman: Arkham Knight (igru koja inače nije dostupna na Stadia servisu). Korisnici će moći da igraju ovu igru ograničen vremenski period do rezolucije 1080p, i to kroz Google Chrome ili Microsoft Edge. AT&T je kreirao front-end iskustvo koje omogućava da igraju pomenutu igru na bilo kom računaru ili laptopu. Interesantno je da (za sada) AT&T korisnici ne mogu da igraju ovu igru na svojim telefonima.

Harrison je napomenuo da ponuda Stadia tehnologije drugim kompanijama, čak i bez potrebe da ona bude Stadia brendirana), predstavlja najbolji način da Stadia uspostavi održivi razvoj na duge staze. Pored toga, iako Google više ne kreira sopstvene Stadia igre, on će nastaviti sa importovanjem igara drugih proizvođača u svoj streaming servis.

Pročitajte i:  Google će staviti Keep podsetnike u Zadatke 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,