Google predstavio svoju VPN uslugu za Google One korisnike

Google je objavio da donosi svoju VPN uslugu Google One pretplatnicima koji imaju 2TB plan ili veći – počevši od 10 dolara mesečno. Ovo takođe važi i za porodice jer pristup VPN-u može da se podeli sa do pet članova domaćinstva bez dodatne naplate.

PCPress.rs Image

VPN za novi kvalitet uživanja u internetu

Za one koji nisu upoznati sa takvim uslugama, VPN vam omogućava da sigurno i bezbedno pretražujete interenet tako što enkriptuje vašu konekciju i sakriva vašu IP adresu. Vaši podaci praktično prolaze kroz VPN server pre nego što dođu do interneta, gde su sada zaštićeni od hakera i drugih koji prate vaše podatke.

PCPress.rs Image

Google takođe nudi jedan-na-jedan “Pro sesije” za korisnike koji žele da “nauče o VPN-u i tome kako da ostanu bezbedni online”. Naravno, ima mnogo drugih provajdera VPN usluga koje možete da koristite, a Google nije ni po čemu poseban ili jedinstven – trenutno se čini da je jednostavno lakše za Google One korisnike da samo doplate deset dolara nego da traže drugog provajdera za uslugu.

Pročitajte i:  Šta je Google One?

Nažalost, ta usluga će biti dostupna na Android-u u narednim nedeljama, a za ostale platforme poput iOS, Windows i Mac će biti dostupan u narednim mesecima, bez preciznih navoda kada će usluga zapravo doći do tih korisnika. 

Izvor: thenextweb

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,