Google radi na razvoju tracking lokatora poput Apple AirTaga

Bilo je samo pitanje vremena kada će Google pokrenuti sopstveni uređaj za praćenje lokacije, sličan Apple-ovim AirTags-ovima, Samsung-ovom SmartTag-u i, naravno, Tile-u. Prema rečima programera, Google-ov Nest tim razvija lokator kodnog imena „Grogu“.

Google radi na razvoju tracking lokatora poput Apple AirTaga

Google ne zaostaje za svojom konkurencijom

Lokator će navodno uključivati ugrađeni zvučnik, kao i podršku za Bluetooth Low Energy i UWB. Iako u ovom trenutku nema nikakvih konkretnih detalja, možemo očekivati da će Google-ov tracker raditi kao konkurencija. Takođe je nejasno da li Google može da replicira Apple-ovo doduše glatko AirTag iskustvo. Pixel 6 Pro i Pixel 7 Pro su isporučeni sa UWB modulima, što bi im omogućilo da vas precizno usmere na obližnje objekte. Međutim, Google-ova mreža „finder“ neće zahtevati UWB.

Iako Google ne može da garantuje da će svaki Android telefon biti isporučen sa UWB-om, kompanija radi sa proizvođačima čipova kako bi im pomogla da podrže Fast Pair. To znači da bismo mogli da vidimo praćenje trećih strana kako zaokružuju mrežu lokacija, nešto što je teško zamisliti da bi Apple ikada dozvolio. Što se tiče dostupnosti, lokator za praćenje bi mogao biti objavljen na I/O ove godine. To ima smisla, jer je Google već daleko iza konkurencije u praćenju lokacije.

Pročitajte i:  Google sign-in i sign-up stranice imaju novi dizajn

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: