Google Stadia sada podržava i Android TV

Televizori i video igre su u neraskidivoj vezi još od prvih elektronskih igara. To ima smisla, jer ako želite da igrate igre, obično želite da ih vidite na najvećem mogućem ekranu u kući. To je i razlog zašto je i Google-ova game streaming platforma Stadia (konačno), 18 meseci nakon predstavljanja, stigla i na Android TV uređaje. 

stadia

Podrška počinje od ovog meseca, a podržani su uređaji:

  • Chromecast with Google TV
  • Hisense Android Smart televizori (U7G, U8G, U9G)
  • Nvidia Shield TV
  • Nvidia Shield TV Pro
  • Walmart Onn FHD Streaming Stick i UHD Streaming Device
  • Philips 8215, 8505 i OLED 935/805 serije Android TV-a
  • Xiaomi MIBOX3 i MIBOX4

Android TV uređaji koji nisu na listi verovatno će biti podržani, ali Google ne može da bude siguran za njih. Oni će imati neku vrstu „eksperimentalne podrške“ za pokretanje Stadia servisa. Drugim rečima, možemo da kažemo da je ova funkcija još uvek u fazi razvoja i da kompanija ne može tvrdi da će na svim Android TV uređajima raditi bez greške. Ali znajući Google, uskoro se može očekivati i proširenje definitivno podržanih uređaja – potrebno je samo malo strpljenja. Za kontrolu igara moći će da se koristi bilo koji kompatibilni bluetooth kontroler koji radi sa Android TV-om.

Pročitajte i:  Google Photos dodaje postavku personalizacije na osnovu aktivnosti

Jedna od najvažnijih karakteristika Stadia servisa je da se igre nalaze u cloud-u i da se stream-uju na lokalne uređaje, pa nije potreban jak hardver koji bi pokretao grafički intenzivne igre. Ako Google uspe da proširi listu Android TV uređaja koji će biti potpuno kompatibilni sa Stadia servisom, to može da bude jedan od najvećih potencijala ne samo ovog streaming servisa, već i Android TV platforme.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,