Google Street View i na Dunavu

Dunav protiče kroz šest država, tri prestonice, brojne gradovi, klisure i kraj hiljada impresivnih pejzaža. Sada i kroz Googleov Street View.

streetview

Kompanija Google je napravila fotografije Dunava tokom kasnog leta prošle godine, slikajući širom Slovačke, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Bugarske i Rumunije. I dužina i pravac prostiranja Dunava čine ove fotografije veoma impresivnim.

 “Zbirka fotografija načinjenih na toku Dunava, jedna je od naših najvećih zbirki, a prva koja sadrži fotografije napravljene u šest zemalja. Svako može da krene na krstarenje Dunavom i otkrije nezaboravna mesta kao što su grad Beograd, Budimpešta i dunavske klisure, kaže Ulf Spicer, program menadžer za Street View.

 “Dunav, biser Evrope, biće dostupan čitavom dužinom toka kroz Srbiju svim korisnicima Google Street View mapa. Baš kao da se nalaze na Dunavu, svi će moći da pogledaju prekrasne prizore u delu toka kroz Beograd i Novi Sad, ili fotografije nekih od netaknutih bisera prirode, kao što su Prirodni rezervat Koviljsko ili Krčedin. Prateći fotografije i dalje, svako će moći da pronađe svoju omiljenu tačku najpoznatije reke Srbije”, izjavio je Joško Mrndže, direktor kompanije Google za Adriatic region.

Pročitajte i:  Google deli uočeno curenje nafte i gasa

Fotografije su prikupljene pomoću trekkera postavljenog na brodu MB “Treasures”, kojim putnici idu na rekreativna krstarenja Dunavom. Ovim brodom upravlja američka kompanija Tauck, vodeća kompanija kada su u pitanju putovanja najboljeg kvaliteta, i Scylla, partnerska kompanija koja organizuje krstarenja Dunavom i drugim evropskim rekama.

Trekker je dizajniran da zabeleži panoramski snimak od 360 stepeni, uz pomoć 15 sočiva na vrhu jarbola, od kojih je svako okrenuto u različitom pravcu. Slike su zatim dodate u Street View koji je dostupan preko servisa Google Maps, navodi se u saopštenju.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,