Računari i Galaksija

Grand Theft Auto: Netflix i prve velike video igre

Još se od 2021. godine piše o tome da Netflix ulazi u svet video igara, a nedavno se otišlo još jedan korak dalje – pre nekoliko dana je izdato saopštenje u kojem se najavljuju neki veliki naslovi poput Grand Theft Auto trilogije.

PCPress.rs Image

Istina je da je Netflix pre svega mesto na kojem se traže serije i filmovi, ali postaje još nešto – popularna gejming platforma. U martu 2023. se pojavila vest da bi korisnici uskoro mogli da igraju video igre direktno na ovom streaming servisu, a tako što bi običan telefon koristili kao džojstik. To je sledeći veliki korak u trci za komad kolača na gejming tržištu, a proces traje već nekoliko godina.

Nedavno se pojavila i informacija da će Netflix korisnici od decembra 2023. moći da igraju tri originalne 3D Grand Theft Auto igre na iOS i Android uređajima. U pitanju su Grand Theft Auto III iz 2001, Grand Theft Auto: Vice City iz 2002. i Grand Theft Auto: San Andreas iz 2004. godine.

Pročitajte i:  Netflix ukida svoj najjeftiniji plan bez reklama u Kanadi i Velikoj Britaniji

Ovo je veliki iskorak u gejming svet, budući da je Grand Theft Auto franšiza ostala značajna uprkos tome što je Grand Theft Auto V izašla pre 10 godina. Netflix korisnici imaju pristup i drugima igrama za iOS i ANdroid – sada ih je oko 80, ali nijedan naslov nije bio veliki kao GTA.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,