BIZIT plus

Grok će uskoro biti dostupan premium korisnicima X-a

Grok chatbot biće dostupan Ks-ovim Premium pretplatnicima kasnije ove nedelje. Musk je najavio Grok-ovu proširenu dostupnost u tvitu, zajedno sa video snimkom o tome kako da objavite razgovor sa chatbotom direktno na web sajtu X-a.

PCPress.rs Image

Chatbot otvorenog koda

Grok je bio dostupan X-ovim Premium+ pretplatnicima otkako je izašao iz rane beta verzije, ali taj plaćeni nivo na društvenoj mreži košta 16 dolara mesečno ili 168 dolara za celu godinu kada se naplaćuje godišnje. Muskov AI otvorenog koda nabavio je svoj model Grok-1, koji pokreće njegov chatbot, sredinom marta. Samo nekoliko nedelja pre toga, izvršni direktor je tužio OpenAI, optužujući ih da jure za profitom i napuštaju svoju neprofitnu misiju.

Ali u pobijanju njegovih tvrdnji, OpenAI je rekao da „ne postoji ugovor o osnivanju, niti bilo kakav sporazum sa Muskom“ o otvaranju njegove tehnologije. Kompanija je rekla da Musk ne samo da je znao da će preći u profitni entitet, već je takođe bio uključen u njegovo planiranje i prvobitno je želeo većinski kapital, kontrolu početnog odbora direktora i poziciju generalnog direktora.

Pročitajte i:  Tesla izbegavala plaćanje federalnog poreza dok je isplaćivala izvršnim direktorima 2,5 milijardi dolara tokom pet godina

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *