Top50 2020 - Proglašenje pobednika

Haker oborio sajt baptističke crkve

Jedna tviter poruka s početka nedelje navodi da je jedan „haktivista“, kako naziva samog sebe, s pseudonimom The Jester odgovoran za obaranje sajta kontroverzne Vestboro baptističke crkve. U poruci je objasnio kako je oborio veb-sajt pomenute crkve zato što je „slavila smrt američkih trupa.“ Pripadnici Vestboro baptističke crkve poznati su po svojim nepopustljivim stavovima protiv gej populacije i protestima na sahranama poginulih vojnika.

Prošle nedelje je neko objavio poruku na sajtu grupe Anonimus s upozorenjem pripadnicima Vestboro baptističke crkve da će napasti njihov sajt ako ne prestanu s protestima. U poruci je osudio zadrtost i fanatizam demonstranata i upozorio da će preduzeti napade od kojih crkva neće moći da se oporavi. Kasnije je otkriveno da je reč o šali nekog člana Anonimusa.

Iz Vestboro baptističke crkve poručuju da su neprestano na meti hakera, i to ne samo iz Amerike, već i iz Holandije i Novog Zelanda. Ali takvi napadi tobože samo navode ljude da se zainteresuju za njihovu crkvu. Oni pripisuju najnoviji napad američkoj vojsci, iako ničim ne mogu potkrepiti svoje tvrdnje.

Pročitajte i:  Hakeri pokušavaju da osujete lanac isporuke COVID-19 vakcine

Inače, The Jester je prošle godine preuzeo odgovornost za napad na sajt Vikiliksa zbog uloge te organizacije u, kako je tvrdio, ugrožavanju života američkih trupa.

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,