Haker oborio sajt baptističke crkve

PCPress.rs Image

Jedna tviter poruka s početka nedelje navodi da je jedan „haktivista“, kako naziva samog sebe, s pseudonimom The Jester odgovoran za obaranje sajta kontroverzne Vestboro baptističke crkve. U poruci je objasnio kako je oborio veb-sajt pomenute crkve zato što je „slavila smrt američkih trupa.“ Pripadnici Vestboro baptističke crkve poznati su po svojim nepopustljivim stavovima protiv gej populacije i protestima na sahranama poginulih vojnika.

Prošle nedelje je neko objavio poruku na sajtu grupe Anonimus s upozorenjem pripadnicima Vestboro baptističke crkve da će napasti njihov sajt ako ne prestanu s protestima. U poruci je osudio zadrtost i fanatizam demonstranata i upozorio da će preduzeti napade od kojih crkva neće moći da se oporavi. Kasnije je otkriveno da je reč o šali nekog člana Anonimusa.

Iz Vestboro baptističke crkve poručuju da su neprestano na meti hakera, i to ne samo iz Amerike, već i iz Holandije i Novog Zelanda. Ali takvi napadi tobože samo navode ljude da se zainteresuju za njihovu crkvu. Oni pripisuju najnoviji napad američkoj vojsci, iako ničim ne mogu potkrepiti svoje tvrdnje.

Pročitajte i:  Amerikanac mora da plati 9,9 miliona dolara zbog spam telefonskih poziva

Inače, The Jester je prošle godine preuzeo odgovornost za napad na sajt Vikiliksa zbog uloge te organizacije u, kako je tvrdio, ugrožavanju života američkih trupa.

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,