Hakerski napadi na seks-igračke

Budući da svi uređaji polako postaju pametniji, došao je red i na seks-igračke. Sa novim funkcijama stižu i sve veće opasnosti, pa su bezbednosni eksperti nedavno utvrdili da su i ove igračke bogate ranjivostima, koje napadači mogu da koriste.

PCPress.rs Image

Prema poslednjim izveštajima, karantin i pandemija su doprineli većoj prodaji seks-igračaka, a sve više onih koji se bave bezbednošću korisnika ističe da je neophodno da se razmisli o sigurnosti ovakvih uređaja. Naime, najveći problem je što su ovi dodaci za obogaćivanje seksualnog života dobili Bluetooth, te elemente koji omogućavaju daljinsko upravljanje i povezivanje na internet. Upravo su zbog toga seks-igračke danas osetljivije na cyber napade, budući da su postale interesantnije onima koji se bave online kriminalom.

PCPress.rs Image

Eksperti ističu da su podaci koji se obrađuju u okviru seks-igračaka osetljivi, te sadrže imena, ponekad i liste seksualnih partnera, preference, čak fotografije i video snimke koji bi mogli da ugroze privatnost korisnika. Jasno je da napadači mogu da nanesu priličnu štetu ukoliko se dočepaju ovih informacija, pa je neophodno da se novootkrivene ranjivosti što pre reše.

Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari: