BIZIT plus

Honor Play neće dobiti EMUI 10

Huawei je objavio Honor Play prošle godine kao gejming flegšip telefon. Bio je to prvi telefon koji je koristio GPU Turbo tehnologiju, i druge softvere koji će poboljšati gejming iskustvo. Kasnije su mogućnosti tog telefona bile dodate i na sve novije uređaje. Na žalost neće dobiti ažuriranje na EMUI 10.

Honor play emui 10Kada je jedan Twitter korninsik upitao za upgrade na EMUI 10 na Honor Play telefonu, sa zvaničnog naloga Honor India, odgovorili su da tog ažuriranja nažalost neće biti, i to zbog ograničenja hardvera i “potrebe za boljim specifikacijama radi optimalnih performansi”.

Opšte je poznato da taj odgovor nije na mestu. Kirin 970 nudi i dalje solidne performanse iako je dve godine star. Slično je odgovorio i ovaj Twitter korisnik. Honor 8X dolazi sa primetno slabijim Kirin 710 čipsetom, a dobiće unapređenje. Takođe Huawei P20 dolazi sa istim procesorom Kirin 970, i dobiće unapređenje. Zato se opravdano postavlja pitanje, zašto Honor Play ne dobija EMUI 10 zasnovan na platformi Android Q?

Pročitajte i:  HONOR predstavio Android 15 Beta program za programere na HONOR Magic6 Pro i HONOR Magic V2

Izvor: gizchina

Facebook komentari: