HP arhitektura za konvergentni cloud

Istraživanje sprovedeno za HP pokazuje da će do 2016. godine 75 odsto preduzeća imati hibridna okruženja koja kombinuju privatne, upravljane i javne cloud sisteme. Pored toga, polovina ispitanika veruje da su otvoreni standardi važni za cloud computing.

hpfotka3Novosti u ponudi HP-ovih rešenja za konvergentni cloud donose inovacije koje unapređuju agilnost i snižavaju troškove hibridnih okruženja.

HP Cloud OS je otvorena i proširiva cloud platforma koja koristi snagu OpenStack tehnologije da omogući prenosivost poslova, jednostavnu instalaciju i duži životni vek hibridnog cloud okruženja.

HP CloudSystem, HP-ovo rešenje za privatni cloud, već koristi HP Cloud OS tehnologiju. Da bi korisnici brzo pokrenuli privatni cloud, HP nudi i HP CloudSystem Enterprise Starter Suite. Ovo rešenje predstavlja brz i ekonomičan način da organizacije pokrenu cloud servise i snize inicijalne troškove i do 20 odsto.

HP Moonshot serveri će takođe dolaziti sa HP Cloud OS platformom radi jednostavnog upravljanja specifičnim poslovima poput hostinga velikih sajtova. HP Cloud Services, HP-ova ponuda javnih cloud okruženja, takođe koristi HP Cloud OS tehnologiju. Da bi korisnici procenili i razumeli prednosti OpenStack arhitekture, u ponudi je i besplatni HP Cloud OS Sandbox za isprobavanje nove platforme.

Preko 40 odsto ispitanika je reklo da bi ih izbor strateškog partnera ubedio da pređu na cloud. Zato je HP predstavio paket HP Converged Cloud Professional usluga među kojima su i HP Converged Cloud podrška, HP Cloud Design usluga, HP Cloud-ready Networking usluge, HP Proactive Care for CloudSystem i HP Cloud Security Risk and Controls Advisory usluge, a predstavljena su i unapređenja HP Applications Transformation to Cloud usluga.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

1 thoughts on “HP arhitektura za konvergentni cloud

Comments are closed.