PC Press Studio

HP će se potpuno oporaviti 2016. godine

Izvršna direktorka kompanije HP, Meg Vitmen, rekla je juče, na sastanku sa investitorima, da ne treba očekivati da se kompanija potpuno oporavi pre 2016. godine.

PCPress.rs ImagePrve vidljive znake oporavka, prema njenim rečima, treba očekivati tek 2014. godine.

Ona je upozorila i da bi u narednoj godini trebalo očekivati pad u svim segmentima poslovanja osim u oblasti softvera.

I, iako vest nije potpuno nova, piše NY Times, njeno izlaganje učinilo je da vrednost akcija HP-a padne za skoro 13 posto u odnosu na uobičajenu vrednost, odnosno na najmanji nivo u poslednjih devet godina.

Rukovodioci kompanije, koji su želeli da ostanu anonimni, rekli su za NY Times da je Vitmenova želela da saopšti loše vesti odjednom, umesto da daje objašnjenja nakon svakog neuspešnog kvartala. Pojedini analitičari smatraju da je to dobra odluka.

“U eri gde CEO pazi na svaku reč koju izgovori, osvežavajuće je videti potpunu iskrenost”, rekao je Patrik Murhed, predsednik kompanije Moor Insights and Strategy, koji je prisustvovao sastanku.

Pročitajte i:  Kako odabrati hosting?

HP je i dalje najveći svetski proizvođač računara, a prošlogodišnji prihodi iznosili su 127 milijardi dolara. Predviđanja za narednu godinu, međutim, govore o padu od 11 do 13 posto u odnosu na nivo iz 2012. fiskalne godine.

Meg Vitmen je četvrti izvršni direktor kompanije HP od 1999. godine, a na toj poziciji se nalazi već nešto više od godinu dana (od septembra 2011. godine).

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,