ERP 2024

HP predstavio HP Moonshot sistem

Kompanija HP predstavila je prvi komercijalno dostupan HP Moonshot sistem koji uvodi potpuno novu ekonomiku infrastrukture jer koristi do 89 odsto manje energije, 80 odsto manje prostora i košta 77 odsto manje od tradicionalnih servera.

HPMoonshotSystem Pre više od 20 godina, HP je predstavio prvi komercijalno održiv UNIX server HP 9000 Series 840, kao i prvi x86 server HP SystemPro. Više od decenije kasnije, HP je dobio jedan od prvih patenata vezanih za arhitekturu blejd servera. Kompanija HP sada uvodi nov način razmišljanja koji je omogućio nastanak softverski definisanih servera koji omogućavaju organizacijama da svoju infrastrukturu optimizuju na osnovu potreba.

Novi HP Moonshot sistem je druga generacija servera proizašla iz HP-ovog projekta Moonshot. Nova klasa servera kreirana je da se izbori sa izazovima koje postavljaju cloud, velike količine podataka, kao i društvene i mobilne aplikacije. HP Moonshot serveri koriste čipove koji se obično viđaju u smartfonima i tabletima, a koji omogućavaju da serveri smanje potrošnju energije, kao i da budu gušće upakovani, a sve to po značajno nižim troškovima.

Pročitajte i:  Važna uloga serverskog rack ormara u modernoj IT infrastrukturi

HP Moonshot sistem se sastoji od HP Moonshot 1500 kućišta i HP ProLiant Moonshot servera optimizovanih za specifične poslove. Prvi HP ProLiant Moonshot server dolazi sa Intel® Atom S1200 procesorima i podržava web hosting rešenja. HP Moonshot 1500 je 4.3u serversko kućište u koje je ugrađeno 45 kaseta sa Intel procesorima, jedan mrežni svič i zajedničke komponente.

HP Moonshot sistem je već dostupan u SAD i Kanadi, a u Evropi, Aziji i južnoj Americi biće dostupan početkom sledećeg meseca. Cene se kreću od 50,605 evra za kućište, 45 HP ProLiant Moonshot kaseta i integrisani svič.

“Uz skoro 10 milijardi uređaja povezanih na internet i prognoze da će se nastaviti njihov eksponencijalni rast, došli smo u tačku u kojoj zahtevi vezani za prostor, energiju i troškove postojeću tehnologiju ne čine održivom”, rekla je Meg Whitman, predsednica i generalna direktorka, HP. “HP Moonshot označava početak novog IT stila koji će promeniti ekonomiku infrastrukture i postaviti osnovu za narednih 20 milijardi uređaja.”

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,