HP proširuje ponudu mrežnih rešenja

HP ProCurve 6120XG Blade SwitchKompanija HP proširuje ponudu mrežnih rešenja novim modelima serije HP ProCurve koji su integrisani sa infrastukturom HP BladeSystem. Ovo će korisnicima omogućiti poboljšanje performansi, bezbednosti i kontrolu fizičkih i virtuelnih okruženja.
Nova ponuda obuhvata seriju HP ProCurve 6120 napravljenu tako da iskoristi nagrađivanu infrastukturu HP BladeSystem, kao i proširenje ponude svičeva HP ProCurve 8200 i 5400 Ethernet. Pored toga, najavljena je i osvežena verzija firmvera za HP Virtual Connect što korisnicima omogućava da “u letu” menjaju propusnu moć kako bi reagovali na promene u zahtevima aplikacija.
“Integracija blejd svičeva HP ProCurve u infrastrukturu HP BladeSystem je suštinska promena koja pokazuje da se HP kao kompanija agresivno udaljava od konkurencije”, rekao je Nick Lippis, predsednik analitičke kuće Lippis Enterprises. “Nova HP-ova rešenja pružaju korisnicima dokazanu pouzdanost opreme bazirane na standardima, uz snižavanje troškova rada i održavanja.”

Povećana fleksibilnost mreže

Radi dodatnog osnaživanja poslovnih prednosti koje HP BladeSystem pruža, HP ProCurve nudi dva nova blejd sviča bazirana na standardima koji povećavaju kvalitet usluga, snižavaju troškove i smanjuju rizike u računskim centrima.

• Radi smanjenja kompleksnosti i pružanja zaštite investicije, 10-gigabitni blejd svič HP ProCurve 6120XG napravljen je tako da zadovolji potrebe virtuelnih mašina i aplikacija visokih performansi. Kada se kombinuje sa HP ProCurve menadžerom povezivanja računskog centra (Data Cener Connection Manager), svič omogućava automatizovano upravljanje mrežnom vezom i obezbeđivanje resursa. Tokom projektovanja, vodilo se računa o standardima u razvoju, tako da je blejd svič HP ProCurve 6120XG spreman za tehnologiju Converged Enhanced Ethernet (CEE) koja će omogućiti integraciju Ethernet i fiberoptičkih mreža.

• Radi pojednostavljivanja tranzicije sa brzine od 1 Gb/a na 10 Gb/s, novi blejd svič HP ProCurve 6120G/XG neprimetno integriše raznovrsnu staru mrežnu opremu u računskom centru. To korisnicima omogućava da maksimizuju povraćaj investicija u postojeća rešenja.

HP ProCurve 6120G XG Blade Switch2Radi omogućavanja pristupa lokalnoj mreži u kritičnim situacijama, kao i radi kreiranja lokalnih mreža srednje veličine, te umrežavanja računskih centara, u  ponudi modela HP ProCurve proširene su mogućnosti povezivanja i prilagođavanja serija svičeva 8200 i 5400. Korisnici rešenja za objedinjene komunikacije i video nadgledanje mogu upotrebiti napajanje preko enterneta (PoE+) radi snižavanja troškova, uz manju potrošnju struje. Proširen je i pristup objedinjenom umrežavanju korišćenjem zajedničke arhitekture, bezbednosnih i menadžment alata sa svim uređajima u ponudi.
Svi novi svičevi korisnicima donose pristupačnije mogućnosti umrežavanja, u odnosu na konkurentska rešenja, a dolaze i sa doživotnom garancijom.
Poboljšano upravljanje virtuelizacijom uz pojednostavljeno povezivanje
Radi smanjenja kompleksnosti mreža, snižavanja troškova povezivanja i povećanja fleksibilnosti instalacije tehnološke infrastrukture računskog centra, HP je unapredio svoju inovativnu ponudu Virtual Connect. HP Virtual Connect upotrebljen sa HP BladeSystem-ima snižava troškove nabavke do 66 odsto. Sledi opis nekih od prednosti za nove korisnike.

• Dvostruka fiberoptička propusna moć čija je cena po 8 Gb portu niža u odnosu na konkurentska rešenja zahvaljujući 8-gigabajtnom 20-portnom fiberoptičkom modulu HP Virtual Connect. Ovo rešenje je idealno za virtuelizaciju i druge aplikacije snažnih performansi.

• Povećana fleksibilnost mreže zahvaljujući novoj verziji firmvera Virtual Connect sa funkcijom Virtual Connect Flex-10. To korisnicima omogućava da dinamički menjaju mrežne veze i propusnu moć prilagođavaju potrebama, bez restartovanja servera. Novi firmver donosi i širu podršku za najviše 128 virtuelnih lokalnih mreža, radi poboljšanja pružanja rešenja infrastruktura-kao-usluga, kao i radi napredne mrežne dijagnostike i lakšeg upravljanja.

I HP-ovi partneri će osetiti prednosti unapređene ponude mrežnih rešenja koja mogu da ponude svojim klijentima, a mogu iskoristiti i prednost baze od preko 1,5 miliona instaliranih blejd uređaja da bi podstakli prodaju novih rešenja HP ProCurve.
“Širenje virtuelizacije je stalni izazov postavljen pred korisnike. Ono dodaje nepotrebnu kompleksnost i troškove upravljanja koji poslovnim inovacijama oduzimaju vredne resurse”, rekao je Marius Haas, viši potpredsednik i generalni direktor odeljenja HP ProCurve. “Pružanjem konvergentnog rešenja kojim se lakše upravlja, koji daje snažnije performanse i snižava troškove, HP uklaja te prepreke i korisnicima omogućava da svoje napore fokusiraju na razvijanje poslovanja, danas i u budućnosti.”

Manji rizik uz dokazanu metodologiju i savete o investiranju

HP najavljuje i unapređenje HP modela zrelosti prilagodljive infrastrukture (Adaptive Infrastructure Maturity Model; AIMM) namenjenog krajnjim korisnicima i partnerima. Model zrelosti sadrži nove alate koji korisnicima mogu pomoći da poboljšaju vraćanje investicije tako što će im pružiti informacije koje će im pomoći da donesu prave odluke o nabavci i upravljanju tehnološkim rešenjima.

Izvor: HP

Facebook komentari: