BIZIT plus

Huawei napravio aplikaciju za instaliranje popularnih Android aplikacija

Huawei je shvatio da je teško prodati telefone bez pristupa Google aplikacijama. To se najbolje videlo na telefonu Mate 30 (prvom modelu na kome je došao Android bez Google podrške), koji je van Kine do sada prodat u praktično zanemarljivoj količini. Zato su u kompaniji rešili da pripomognu prodaju tog, ali i svih budućih telefona, tako što su napravili aplikaciju koja omogućava instaliranje popularnih Android aplikacija „zaobilaznim“ putem.

PCPress.rs Image

Ova aplikacija, nazvana „AppSearch“ je za sada dostupna u Nemačkoj, jednoj od retkih evropskih država u kojima se prodaje Mate 30. Ona korisnicima pomaže da na Mate 30 instaliraju popularne aplikacije kao što su Facebook ili WhatsApp.

Aplikacija bi trebala da radi i na uskoro očekivanoj P40 seriji telefona, kao i Mate X modelima, a dostupna je za preuzimanje sa Huawei AppGallery prodavnice. Prema rečima korisnika koji su je isprobali, aplikacija ne obezbeđuje direktno preuzimanje i instalaciju željenih aplikacija, već upućuje korisnike na lokacije odakle mogu da ih preuzmu. Huawei je u opisu eksplicitno naveo aplikacija služi samo za asistiranje korisnicima da pronađu popularne aplikacije konsolidacijom više alternativnih lokacija za njihovo preuzimanje, među kojima su  Amazon, APKPure, APKMirror kao i HGS.

Pročitajte i:  Ministarstvo rudarstva i energetike najavilo zeleni projekat sigurnih kuća u saradnji sa kompanijom Huawei

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,