ERP 2024

Huawei P40 će možda imati dual-boot: Android 10 i Harmony OS

Pre mesec dana Huawei je predstavio Mate 30 i Mate 30 Pro telefone sa Android-om 10, ali bez osnovnih Google-ovih servisa. Ta situacija bi možda mogla da se promeni u nekom od sledećih update-a, ali ako američke sankcije protiv ove kompanije ostanu na snazi, Huawei priprema drugu strategiju za svoje buduće flagship telefone.

PCPress.rs Image

Pojavile su se (nezvanične) informacije da će Huawei P40 serija imati dual-boot mogućnost. Korisnicima će na raspolaganju biti i Android 10 i Harmony OS. Ovakav scenario je moguć ukoliko američke sankcije budu na snazi i početkom sledeće godine. To suštinski znači da će korisnici ovih telefona biti u mogućnosti da biraju između Android-a 10 (bez Google-ovih servisa) i Huawei-jevog novog operativnog sistema, koji će imati sopstvenu prodavnicu i servise.

Ako ovo bude tačno, korisnici van Kine će dobiti mogućnost da probaju Harmony OS, bez primoravanja da ga koriste. Dual-boot strategija će takođe omogućiti kompaniji da prikupi informacije o iskustvima korisnika o novom OS-u, u cilju boljeg prilagođavanja njihovim potrebama.

Pročitajte i:  Najnovije beta verzije WhatsApp-a za Android otkrivaju dve nove funkcije koje dolaze u aplikaciju 

Huawei je nedavno potvrdio da Harmony OS još uvek nije spreman za implementaciju na telefonima. Takođe, najavljivali su da ne očekuju da će biti ozbiljan konkurent Android-u i iOS-u bar još dve godine. Ipak, jasno je da kompanija ima dovoljno resursa da ubrza razvoj i da ga pripremi za implementaciju na P40 seriji telefona, za koju se očekuje da će biti predstavljena u martu 2020. godine.

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari: