Huawei predstavio Laboratoriju za inovacije u oblasti digitalnih finansija i bezbednosti – Fin²Sec

Huawei je pokrenuo Laboratoriju za inovacije u oblasti digitalnih finansija i bezbednosti (Fin²Sec), centar u kojem se zajednički izazovi u ličnim finansijama mogu rešiti kroz saradnju i razvoj proizvoda. Ambiciozna inicijativa koju je pokrenula kompanija Huawei podržaće sektor finansijskih usluga u razvoju tehnologije za poboljšanje finansijske stabilnosti korisnika, u unapređenju njihovog iskustva i podsticanju lojalnosti.

PCPress.rs Image
Derek Yu, Huawei

AI u svim sferama života

Kompanija Huawei i njen centar za istraživanje i razvoj u Finskoj sarađivaće sa istraživačima sa Univerziteta Aalto i Univerziteta u Helsinkiju, kao i sa 15 učesnika – banaka i fintech kompanija širom Evrope. Na ceremoniji lansiranja Fin²Sec centra, pružaoci finansijskih usluga poput austrijske Raiffeisen Digital, vodećeg sistema za mobilno plaćanje u Poljskoj – BLIK, i pionira otvorenih bankarskih usluga iz Norveške, pružili su jedinstven uvid u izazove sa kojima su se suočavali u isporuci digitalnih rešenja korisnicima.

“Cilj kompanije Huawei je da korisnicima pruži mogućnost besprekornog AI života u svim scenarijima, a pod ovime se podrazumeva i jednostavan i zgodan pristup finansijskim uslugama”, rekao je Derek Yu, predsednik Huawei Consumer Business Group za Centralnu i Istočnu Evropu, Nordijski region i Kanadu. “Laboratorija za inovacije u oblasti digitalnih finansija i bezbednosti pojačava našu posvećenost omogućavanju novih ideja koje isporučuju rešenja za potrebe potrošača današnjice. Uzbuđeni smo što otvaramo vrata za tehnologiju budućnosti i podstičemo inovacije.“

Pročitajte i:  Huawei koristi lukav trik kako bi hard diskovi trošili manje energije 

Faktori iza digitalne transformacije

Ciljevi nove Fin²Sec laboratorije su fokusirani na tri ključne oblasti koje pokreću digitalnu transformaciju: mobilna tehnologija; konkurencija u pogledu inovacija i partnerstva.

Kompanija Huawei uočava da je u poslednjoj deceniji došlo do revolucionarnog razvoja korisničkog iskustva kada su u pitanju bankarske i finansijske usluge, a ova promena podržana je mobilnim tehnologijama. Međutim, kompanija veruje i da je moguće dodatno poboljšati digitalne finansijske usluge i proces plaćanja, tako da bude dostupan putem više uređaja, kako bi se izašlo u susret lokaciji, okolnostima i scenariju u kom se korisnik nalazi.

Siri Bošum (Siri Børsum), potpredsednik za finansije, vertikalni eko-razvoj i partnerstva u Huawei Consumer Business Group je rekao: “Partnerstvo za Huawei ne znači samo saradnju u pogledu dostupnosti aplikacija na AppGallery, već obezbeđivanje sredstava za inovacije i rast. Huawei je brzo napredovao u razvoju AppGallery kao treće najveće prodavnice aplikacija na svetu. Sa 550 miliona aktivnih korisnika širom sveta mesečno i godišnjim rastom od 46% izvan teritorije Kine, mi smo u položaju da podržimo pružaoce finansijskih usluga kako bi njihove usluge bile pristupačne za sve i svuda. “

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,