BIZIT plus

IBM i Matemetički fakultet potpisali sporazum o saradnji

potpisivanje-sporazuma-izmedju-ibm-a-i-matematickog-fakulteta-016Dana 19. maja 2009. godine IBM u Srbiji i Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su petogodšnji sporazum o saradnji, koji je stupio na snagu 20. maja 2009. Sproazum su potpisali Milos Đurković, generalni direktor IBM-a za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju i prof. dr Miodrag Mateljević, dekan Matematičkog fakulteta.

Ovim sporazumom Matematički fakultet postaje član programa IBM-ove akademske inicijative koja fakultetskom osoblju omogućava kontinualno usavršavanje plana i programa predmeta, besplatne najnovije alate i softvere, mogućnost povezivanja sa IBM ekspertima i rada na zajedničkim projektima, besplatnu literaturu, tutorijale, white papers, članke, obuke, radionice i mnoge druge mogućnosti predviđene ovim programom.

Studentima se omogućava besplatan pristup IBM proizvodima, najnovijim istraživanjima i tehnologijama, mogućnosti učestvovanja na takmičenjima i drugim događajima, sertifikacije kao i da postanu deo baze stručnog tima kojoj imaju pristup IBM partneri i korisnici.

“Sporazum potpisan danas je deo naše strategije koja će studentima u Srbiji omogućiti lak pristup najnovijim IBM proizvodima i rešenjima. Ovo je samo jedan u nizu sporazuma koji je IBM potpisao sa fakultetima i raduje nas što vidimo da naše naučne ustanove prepoznaju potrebu da podrže inicijative koje omogućavaju studentima iz naše zemlje da steknu veštine koje će im biti potrebne za karijere u  mutidisciplinarnim oblastima”, rekao je Miloš Đurković, generalni direktor, IBM-a u Srbiji. “Takođe je neophodno naglasiti da nameravamo da angažujemo studente za našu praktičnu obuku, čime ćemo nastaviti da investiramo u neophodno obrazovanje mladih ljudi”.

Pročitajte i:  Četvrta sezona NIS Energy: nova energija za budućnost

Inace Matematicki fakultet je prepoznao potrebu da u svoj plan uvede i program z sistema, DB2 sistem za upravljanje bazama podataka, sa idejom da ovim sporazumom proširi lepezu proizvoda koje IBM ima u svom portfoliju.

Facebook komentari: