BIZIT plus

ICM nagradio najboljeg studenta

PCPress.rs ImageNa Svetosavskoj svečanosti na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, dekan prof. dr Ilija Ćosić i Dragan Mićić, direktor ICM Electronicsa uručili su nagradu Lajošu Martinoviću, najboljem studentu mehatronike na FTN-u.

“Drago mi je da je Lajoš Martinović dobio nagradu jer ju je, po svim rezultatima koje je pokazivao tokom školovanja potpuno zaslužio”, istakao je prof. dr Branislav Borovac, šef katedre za mehatroniku. “Mehatronika je nova nauka i bez novih kadrova koje pruža naš faklutet ne može se napredovati. ICM Electronics kao lider u ovoj oblasti zapošljava naše najbolje studente i mi smo ponosni zbog toga.”

Kompanija ICM Eletronics omogućava i praksu za najbolje studente i mlade talente iz ove oblasti. Trenutno praktična znanja tako stiče Marko Balaban, student druge godine mehatronike sa prosekom 10.

“Jedan od problema sa studentima koji završe fakultet je nedostatak praktičnog znanja koji pomaže u napredovanju na radnom mestu. Uz praksu, studenti će moći da unaprede svoje znanje kroz stečeno iskustvo. Imaće šansu za rad sa našim inžinjerima, ali i za rad na konkretnim projektima, po čemu će biti u velikoj prednosti u odnosu na svoje vršnjake”, naglasio je Dragan Mićić, direktor ICM-a.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: