Identifikovani leteći objekat: “Svemirski” tanjir iz Rumunije

Takozvani “All-Directional Flying Object” je koncept koji se razvija već skoro dve decenije, a stvorili su ga rumunski inženjeri Razvan Sabie i Iosif Taposu.

PCPress.rs Image

Tako sada na čistom nebu može da se uoči letelica koja podseća na leteći tanjir, samo što se ne radi o neidentifikovanom letećem objektu, već o letelici rumunskih eksperata koji tvrde da su razvili potpuno funkcionalan leteći tanjir. All-Directional Flying Object, ili ADIFO, izgleda kao leteći tanjir o kojem se već decenijama ispredaju različite legende, ali kreatori tvrde da inspiracija za neobičnu letelicu ne dolazi iz priča o vanzemaljcima, već od delfina, i oblika njihovog tela.

Kreatori ističu da se ne radi o „idejama ludih naučnika“, već o konceptu koji se razvija skoro 20 godina, i rezultatu koji je nastao nakon nekoliko hiljada stranica projekta, te brojnih kompjuterskih simulacija i testova. Letelica funkcioniše uz pomoć četiri propelera, a prvi prototip je predstavljen početkom 2019. godine. Kada finalni model bude bio gotov nova letelica bi, kako tvrde kreatori, mogla da promeni način letenja, te da se koristi za supersonične letove.

Izvor: Vice

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,