IFA 2019: TCL predstavio prvi telefon pod sopstvenim brendom, kao i čitav ekosistem proizvoda

Kompanija TCL Communication je tokom IFA sajma najavila TCL PLEX, svoj prvi smart telefon. Sa TCL NXTVISION, sopstvenom naprednom optimizacijom ekrana i tehnologijom fotoaparata, opremljen je namenskim endžinom za displej s vrhunskom tačnošću boja.

PCPress.rs Image

Takođe, telefon podržava automatsku konverziju SDR-a u HDR sadržaje u realnom vremenu. 6.53-inčni FHD + TCL Dotch displej karakterišu 90-postotni odnos ekrana i tela i diskretna prednja kamera. Takođe ga odlikuje prisustvo Qualcomm Snapdragon 675 procesora, 6 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora.

PCPress.rs Image

Uz toliko vremena provedenog na pametnim telefonima, neophodno je zaštititi oči od naprezanja i uvek osigurati najbolju jasnoću ekrana. TCL PLEX upravo to radi pomoću opcija “Adaptive Tone”, “Reading Mode” i “Eye Comfort Mode”. “Adaptive Tone” (Adaptivni ton) automatski prilagođava osvetljenost ekrana i prilagođava temperaturu boja, tako da dobijete najbolji doživljaj gledanja ekrana u bilo kakvim uslovima osvetljenosti. “Reading Mode” (Režim za čitanje) nudi iskustvo “čitanja na papiru” i omogućava da odaberete listu često korišćenih aplikacija na kojima se ovaj režim može automatski primeniti pri njihovom pokretanju. “Eye Comfort Mode” (Režim koji prija očima) smanjuje opterećenje očiju uklanjanjem 66 procenata štetne plave svetlosti koja se emituje sa ekrana.

Pročitajte i:  Microsoft više neće dozvoljavati korišćenje Android aplikacija na Windows-u

PCPress.rs Image

Odlična kamera

TCL PLEX je opremljen trostrukom kamerom. Koristi glavnu kameru od 48MP, Sony senzor ultra visoke rezolucije sa opcijom snimanja od 4K i posebnu namensku video kameru sa vodećim u industriji senzorom slabog osvetljenja velikog piksela od 2.9µm. Opremljen inovativnim algoritmom, TCL PLEX ima mogućnost da intergiše auto-osvetljenje, uklanjanje šumova, super rezoluciju, HDR i više od toga u jedan AI model u automatskom režimu kamere. To rezultira mogućnošću da noćni snimci budu i do tri puta svetliji čak i u najmračnijim okruženjima. Кorisnici, takođe, mogu da unaprede noćno fotografisanje pomoću “Super noćnog režima”.

PCPress.rs Image

Super širokougaona kamera od 16MP i 123° omogućava korisnicima da u jednom kadru snime četiri puta više sadržaja, tako da mogu da “spakuju” više detalja u svoje slike u bilo kom okruženju. Za one koji radije usporavaju stvari, TCL PLEX ima naprednu funkciju snimanja usporenog pokreta koja je sposobna da snima 960fps super spore HD video zapise, čak i u uslovima noćnog osvetljenja. “Smart video recording” otkriva i prati subjekte u pokretu, automatski zumira i stabilizuje snimak kako bi objekt bio jasan u svakom trenutku. Prednja kamera od 24MP omogućava 4-u-1 kombinovanje četiri piksela u jedan.

Pročitajte i:  Android malver u lažnom Google Chrome ažuriranju

PCPress.rs Image

Integracija sa drugim uređajima i multimedijalne funkcije

Efikasnost interakcije sa pametnim telefonom sa fluidnim TCL UI-jem omogućava lako pretraživanje direktorijuma, automatsko organizovanje aplikacija prema funkcijama i brisanje slika povlačenjem prsta preko slike. Prečice do željenih načina snimanja se mogu odabrati u brzom pristupu kameri. Takođe, “Smart Key” možete prilagoditi na 3 jednostavna načina: jednokratni, dvostruki i dug pritisak za pristupanje raznim mobilnim aplikacijama ili najčešće korišćenim funkcijama. TCL PLEX podržava Qualcomm-ovu funkciju za brzo punjenje, omogućujući da se za 32 minuta napuni pola baterije.

PCPress.rs Image

Moguće je kontrolisati TCL pametne televizore pomoću smart telefona uz potpunu integraciju kroz T-Cast, tako da više nikada nećete morati da tražite daljinski upravljač. “Daljinski upravljač televizora” vam omogućava upravljanje televizorom preko smartfona odnosno njegovog ekrana osetljivog na dodir ili glasovnim komandama. “Content casting” omogućava da emitujete video snimke, slike i muziku na svoj televizor. Moguće je povezati do četiri Bluetooth zvučnika kako biste pojačali Bluetooth ili upariti do četiri para Bluetooth slušalica kako biste pomoću Super Bluetooth multi-streaming audio rešenja delili svoju muziku sa prijateljima.

Pročitajte i:  Funkcija Android Auto-a za sumiranje tekstova dok vozite se sada uvodi

PCPress.rs Image

Tanak, kompaktan okvir dolazi sa dvostrukim zakrivljenim i sjajnim, staklenim kućištem i 3D holografskom završnom obradom. Trostruka kamera i dvostruki jednotonski LED blic vodoravnog rasporeda su pozicionirani skladno na poleđini.

TCL PLEX dolazi u dve boje – Obsidian Black i Opal White, kreirane pomoću inovativne tehnologije nano-laserskog graviranja i nano-vakuumskog premaza za futuristički sjaj koji se nalazi ispred pregiba.

PCPress.rs Image

Dostupnost

TCL PLEX će biti dostupan u Obsidian Black i Opal White boji u četvrtom kvartalu 2019. godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 329 evra.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,