BIZIT plus

Info-kod: Savremena logistička rešenja za mala i srednja preduzeća

U poslednje dve decenije tehnologije bar koda i RFID‑a postale su neizostavni alati u svim područjima života – od lokalnog supermarketa do javnog zdravstva. No, uprkos tome što su dostupni svima, znanje i veštine koje su potrebne za njihovu primenu baš i nisu.

PCPress.rs Image

Kad je reč o tehnologijama bar‑koda i RFID‑a, već više od 25 godina Info‑kod Grupa je vodeća firma u Adriatic regiji – na vrlo konkuretnom tržištu (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Makedonija). Stoga se prednost grupacije Info‑kod pre svega ogleda u pronalaženju celovitih i svrsishodnih rešenja. U potpunosti su fokusirani na korisnikove potrebe i mogućnosti kako bi pronašli učinkovita, isplativa i dugotrajna rešenja, koja će ne samo odgovarati njihovim trenutnim očekivanjima, već ih i nadmašiti.

Osim partnerske saradnje sa mnogim svetskim poznatim proizvodjačima opreme za automatsku identifikaciju, kompanija Info‑kod Rešenja se i fokusirala na izradu sopstvenih rešenja koja će pomoći korisnicima da unaprede poslovne procese u svojoj kompaniji i na najbolji način iskoriste opremu za automatsko prikupljanje podataka putem bar‑kod i RFID tehnologije. Fokus je na rešenjima za mala i srednja preduzeća, imajući u vidu ograničene budžete takvih kompanija, koji se iz godine u godinu sve više smanjuju, kako bi se postigla što veća produktivnost i profitabilnost klijenata.

PCPress.rs Image

Jedno od takvih rešenja je i WMS (engl. Warehouse Management Solution) kompanije Info‑kod Rešenja sačinjeno od PC aplikacije, mobilne aplikacije i servisa za razmenu podataka između programa. Neke od glavnih funkcionalnosti WMS‑PC aplikacije su: pregled lager liste, pregled dokumenata, pregled šifarnika, pregled lokacija skladišta i dodela prava korisnika i pregled logova korisnika.

PCPress.rs ImageWMS‑mobilna aplikacija radi na Android robusnim PDA uređajima. Glavne forme na WMS mobilnoj aplikaciji čine: prijem, izdavanje, inventura, promena lokacije, pregled skladišta i pretraga artikala. Nakon odabira jednog od dokumenata prijema, izdavanja ili inventure na ekranu se otvara forma za pregled detalja dokumenta. Tu se nalazi i opcija za otvaranje liste svih dostupnih dokumenata za prijavljenog korisnika. Svaki korisnik može videti samo njemu dodeljene dokumente.

Jedna od zanimljivih i korisnih funkcionalnosti jeste promena lokacija na mobilnoj aplikaciji WMS rešenja koja služi da se određeni artikal premesti s jedne police na drugu u istom skladištu. Količina za premeštaj može biti ista ili manja od ukupne količine koja se nalazi na početnoj lokaciji.

Osim aplikacije za upravljanje skladištem, kompanija Info‑kod Rešenja može ponuditi i rešenja za terenske porudžbine i aplikaciju za automatizaciju popisa osnovnih sredstava. Sva rešenja podržavaju integraciju s nadređenih sistemom putem tekstualnih fajlova, a sa nekim od vodećih ERP sistema postoji i razvijena automatska integracija.

PCPress.rs ImageOsim vlastitih softverskih rešenja u logistici, Info‑kod Rešenja je pouzdani partner i servisni centar za teritoriju Srbije najuglednijih svetskih proizvođača kao što su Zebra Technologies, Unitech Europe, Handheld Europe, Europlus, Datalogic, PointMobile i ostalih. Svojim korisnicima nudi hardverska rešenja kao što su bar‑kod štampači (termalni štampači), potrošni materijal za bar‑kod štampače, kartični printeri, bar‑kod skeneri, robusni PDA uređaji, RFID rešenja i ostalo…

“Na našem tržištu sve je bogatija ponuda softverskih rešenja za upravljanje procesima logistike, a posebno za upravljanje skladišnim sistemima. Stoga smo uvereni da je naš način rada i pristup izrade vlastitog rešenja koje je moguće prilagoditi svakoj kompaniji, ispravan način da se unaprede poslovni procesi u domaćim malim i srednjim preduzećima, koja moraju da drže korak u logističkim procesima za velikim kompanijama, kako bi ostala konkurentna na sve zahtevnijem tržištu.”

Kompanija Info‑kod Rešenja, koja je deo regionalne grupacije Info‑kod, u mnogo čemu jedinstvena kompanija – uvek barem korak ispred ostalih. Čvrsto verujemo da je zadovoljstvo naših korisnika jedino istinsko merilo našeg uspeha.

Info‑kod Rešenja d.o.o,
Mileve Marić Ajnštajn 28/lok 10, 11070 Novi Beograd
Tel.: 011 228 38 32

Autor: Vuk Vitić

Facebook komentari: