PC Press Studio

Instagram poručuje: Pogrešno protumačeno

Nakon jučerašnje informacije o tome da je nova politika korišćenja Instagrama takva da dozvoljava kompaniji da ustupi informacije o korisnicima oglašivačima, uključujući i slike koje oni postavljaju, mogle su se čuti brojne žalbe.

instagramNeki korisnici odlučili su da ugase svoj nalog na Instagramu, a zvanični National Geographic nalog je suspendovan, zbog, kako su rekli, zabrinutosti oko novih uslova i mogućnosti da Instagram prodaje fotografije korisnika.

Sva ta negativna pažnja koju je Instragram juče dobio, navela je njegovog koosnivača, Kevina Sistroma, da se obrati javnosti.

U svom postu na zvaničnom Instagram blogu Sistrom je rekao da su promene načinjene kako b korisnici bili informisati o novim inovativnim načinima oglašavanja, sa kojima Instagram želi da eksperimentiše. Instragram, naime, želi da pronađe način da monetuzuje svoju popularnost, a da ne naruši korisnički interfejs reklamama.

On je istakao i da su korisnici i dalje vlasnici svog sadržaja.

U postu pod nazivom “Hvala, slušamo vas“, Sistrom je napisao da su mnogi nova pravila protumačili pogrešno, da će Instragram prodavati njihove fotografije.

Pročitajte i:  WhatsApp radi na funkciji statusa teksta sa opcijama koje nestaju

“To nije tačno i naša je greška što je napisano tako da se može pogrešno protumačiti. Da budem jasan – nemamo nameru da prodajemo vaše fotografij”, istakao je on.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,