Intel lansirao 20nm SSD 335 Series

Intel je danas najavio da počinje sa isporukom svog prvog SSD diska izrađenog u 20nm NAND fleš memorijskom procesu.

PCPress.rs ImageNovi Intel SSD disk serije 335 koristi najmanju višeslojnu NAND fleš ćeliju na tržištu, a radi se o SATA disku od 6 gigabita po sekundi (Gb/s) koji može da zameni tradicionalni, sporiji HDD disk i brže pristupi fajlovima i programima. Intel SSD 335 dolazi sa kapacitetom od 240 gigabajta (GB) i izvodi sekvencijalno čitanje od 500 megabajta po sekundi (MB/s) i sekvencijalni upis od 450 MB/s da bi obezbedio korisnicima spoj najsavremenijih performansi i kvalitet koji odlikuje Intel, po veoma povoljnoj ceni.

Mereći nasumične izlazno/ulazne operacije po sekundi (IOPS) uz 4KB IOPS, Intelova serija SSD 335 diskova čita do 42.000 operacija u sekundi i ispisuje do 52.000 operacija u sekundi.

„Intel SSD 335 disk koristi tehnologiju planarne ćelije Hi-K/metal gate, koja prevazilazi ograničenja u proširivanju NAND procesa kako bi obezbedio najmanju NAND ćeliju i jezgro u industiji,” izjavio je Rob Kruk, potpredsednik kompanije Intel i generalni direktor grupe Intel Non-Volatile Memory (NVM) Solutions Group.

Pročitajte i:  Nvidia drži 98 procenata GPU tržišta za data centre

Dostupan u 2,5-inčnom okviru sa 9,5mm debljine, SSD disk predstavlja brzu zamenu za konvencionalni HDD disk. Intelova serija SSD 335 od danas je dostupna širom sveta i ima trogodišnju garanciju.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,