Internet Explorer 11 će podržavati Swipe i u desktop verziji?

Internet Explorer 11, jedan od važnijih noviteta u Windows-u Blue koji treba uskoro da se pojavi, imaće podršku za Swipe (sistem za lakše kucanje na ekranima osetljivim na dodir).

Internet-Explorer-11Do ovog podatka su došli urednici sajta WithinWindows – ništa nije neobično da se ovakvi sistemi koji olakšavaju rad na ekranima osetljivim na dodir nalaze na mobilnim uređajima, ovakva podrška već postoji na Metro verziji Internet Explorer-a 10, ali sada je pronađena i na verziji Windows-a za stone računare – doduše, skrivena.

Naime, sva je prilika da će ova opcija inicijalno biti onemogućena, ali ne i uklonjema iz Windows-a Blue Desktop. To znači da biste za aktiviranje Swipe-a morali da uradite malu intervenciju u registarskoj bazi: da pronađete ključ DesktopSwipe i da njegovu vrednost postavite na 1 (sve intervencije u registarskoj bazi radite na sopstveni rizik- PC Press ne snosi nikakvu odgovornost ako tom prilikom nastane bilo kakav problem).

Osim toga, Explorer 11 će doneti još mnogo drugih noviteta, kao što su opcija za sinhronizovanje tabova – Blue će biti raspoloživ za razne uređaje, pa ćete tabove sa npr. smart telefona moći da sinhronizujete sa tabovima na stonom računaru. Više detalja o novitetima, Microsoft će izneti na razvojnoj koferenciji krajem juna, kada će biti predstavljena i beta verzija Windows-a Blue.

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,