Računari i Galaksija

Internet svega – četvrta generacija interneta

Dosta se pričalo o fenomenu Internet stvari (Internet of Things), a kompanija Cisco u svom izveštaju sada donosi podatke o narednoj fazi Internetu svega (Internet of Everything ili skraćeno IoE).

PCPress.rs ImageIoE podrazumeva mrežu povezanih ljudi, procesa, podataka i stvari i dodatnu vredost koju podrazumeva priključenje takvoj mreži.

Prihvatajući ovaj trend kompanije mogu imati u vidu povećane efikasnosti, pružanja boljih servisa korisnicima i bolje saradnje, koja dalje može dovesti do većih inovacija, pokazalo je istraživanje pod nazivom Internet of Everything Value Index kompanije Cisco.

Istraživanje je obuhvatilo 7.500 poslovnih lidera iz 12 zemalja i pokazuje da su se kompanije složile da će povezanost ljudi, podataka, procesa i stvari dovesti do kreiranja novih korisničkih iskustava, ali i generisanja većeg profita, do sume od 613 milijardi dolara u 2013. godini.

Majkl Ganser, viši potpredsednik kompanije Cisco za region centralne Evrope, kaže da je istraživanj pokazalo da ulazimo u narednu generaciju interneta, te da ćemo u sledećih deset godina videti da će se kompetitivnost kompanija meriti po tome koliko dobro razumeju IoE koncept i koliko ga primenjuju.
Detaljnije o ovom istraživanju možete pronaći ovde, a o samom konceptu na internetofeverything.com.

Pročitajte i:  Cisco otpušta hiljade zaposlenih

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

2 thoughts on “Internet svega – četvrta generacija interneta

Comments are closed.