BIZIT plus

IP Way: Đaci pod nadzorom

image Zahvaljujući odličnoj saradnji uprave Doma učenika srednjih škola “Petar Drapšin“ sa Ministarstvom prosvete i sporta i gradskom upravom, ova vaspitno obrazovna ustanova je opremljena najmodernijim sistemom video nadzora baziranom na IP tehnologiji.

Zahtevi uprave Doma učenika srednjih škola “Petar Drapšin“ su rešeni upotrebom sistema bezbednosti baziranom na IP tehnologijama. Unapred predvideti sve izmene nakon završene instalacije, zamenu pozicija kamera, logičko pregrupisavanje unutar softvera, dodavanje novih kamera, jednovstavno nije moguće i jedino IP sistemi omogućavaju bezbolne izmene i jednostavnu nadogradnju sistema. Sistem integrator zadužen za izvođenje radova, Tehnicom Computers, odabrao je švedski Axis za video opremu i Netavis kao softversku platformu. Za spoljnu montažu su instalirane Axis 211 i 225, a unutrašnjost objekta je pokrivena sa Axis 216 FD kamerama u anti-vandal kućištima. Objekat je pokriven sa ukupno 36 kamera.

Za potrebe instalacije mrežnih kamera urađeno je strukturno kabliranje kroz ceo objekat. Sada se isti kablovski sistem koristi ne samo za video nadzor nego i za potrebe unutrašnje poslovne mreže i interneta. Takođe, ista mreža je osnova budućeg sistema kontrole pristupa. Odabirom IP baziranog video nadzora je ostvarena velika ušteda u kabliranju jer se ista kablovska mreža koristi za više namena. Takođe, unapređene su radne procedure i efikasnost zaposlenih, omogućen je daljinski prisup sistemu pa menadžment ustanove aktivno koristi ovu mogućnost
tokom praznika i raspusta kada je objekat prazan. Ono što je možda najvažnije je da uprava maksimalno koristi mogućnosti sistema kao podršku svojim svakodnevnim aktivnostima.

Izvor: IP Way

Facebook komentari: