BIZIT plus

Iza beogradskih Silosa rađa se Artklasa, prva poslovna zgrada na obali Dunava za tech i kreativnu zajednicu

Nakon što je rad od kuće postao uobičajen, mnogi su se suočili sa brojnim izazovima u balansiranju poslovnog i privatnog života. I prve studije koje se ovih dana objavljuju, ukazuju i na značajan pad produktivnosti, ali i ukupnog osećaja zadovoljstva zaposlenih. Istovremeno, jasno je i da rad u klasičnim kancelarijama više nije opcija i da je za novo doba, potrebna i nova formula.

PCPress.rs Image

Upravo takvo rešenje nudi Artklasa, prva poslovna zgrada u Beogradu koja se nalazi na samoj obali Dunava, izdvojena od gradske buke i zagađenja, a istovremeno na samo kilometar od Trga republike. U pitanju je nekadašnja zgrade firme „Žitomlin“ u čijim prostorijama su pre pola veka, tada najsavremeniji mlinovi u brašno pretvarali žito iz susednih silosa, današnje sabirnice društvenog života Beograda. Artklasa je smeštena u današnjem, proširenom Dorćolu, na samoj granici do susedne Luke Beograd, a u središtu nekadašnjeg Dunavskog kvarta, koji se ponovo rađa nakon višedecenijske industrijske prošlosti. Nedaleko od termoelektrane „Snaga i svetlost“, ali i od mesta gde Josif Pančić zasnovao prvu Botaničku baštu i građanima darivao lekovito bilje, ponovo se sade bašte, a umesto teških mašina dolaze – ljudi.

U vreme kada „wellbeing“ pristup postaje ključan za savremene HR profesionalce, Artklasa umesto gradskih raskrsnica i petlji, nudi Medonosni vrt beogradskih Silosa, u kojem se pored zelene oaze nalazi i Bee Centar gde se održavaju časovi urbanog baštovanstva, pčelarstva i predstave za decu, ali i fantastični tim bildinzi i prilično mondenski prijemi. Pored verovatno najboljeg mesta za posmatranje zalazaka sunca, Silosi tokom cele godine nude bogat kulturni sadržaj koji stvara inspiraciju za rad. Budući stanari Artklase se pažljivo biraju, kako bi bio stvoren jedan savremen poslovni ekosistem koji ima  kreativnost kao zajednički i ključan faktor uspeha u veku pred nama.

Pročitajte i:  ASBIS i AMD obeležavaju 20 godina partnerstva

Kada se analizira ponuda na tržištu, kancelarijski prostor takozvane A klase danas je gotovo jedini u ponudi prestonice i mahom nudi slična, standardna rešenja, dok Artklasa, pored onog što je poslovni standard nudi i mnogo tog izvan postojećih kategorija, pa pored kvadratnih nudi i kubne metre čistog vazduha pored reke i zelenila. Istovremeno, budućim stanarima koji će moći da se usele na proleće 2024. godine, dostupan je i neograničen broj parking mesta oko zgrade, kao i mogućnost da ispred zgrade parkiraju i napune svoje skutere i bicikle.

To će svakako da znači svima koji stanuju na Dorćolu ili su izabrali da stanuju u nekom od susednih i danas najatraktivnijih stambenih projekata u Beogradu, kao što su Novi Dorćol, Marina Dorćol, Duga, K-Distrikt i razni budući. Kada se tome dodaju Linijski park i postojeća linija 44 koja staje na stotinu metara od zgrade, ali i novi planirani terminus GSP-a u Dunavskoj ulici, povezanost ove nekad industrijske, a danas oživljene i ozelenjene zone na samoj obali najveće evropske reke, postaje praktično idealna za rad.

Pročitajte i:  ASBIS i AMD obeležavaju 20 godina partnerstva

Budući da su sport i rekreacija sastavni deo zdravog i balansiranog životnog stila, u neposrednom okruženju Artklase planira se i fitnes centar sa padel terenima, savremenim spravama i programima koji pored fizičkog, neguju i svesnost, dok se radionice joge različitih stilova, održavaju gotovo jednom nedeljno u Silosima, bez obzira na godišnje doba. Nedaleko je i veliki sportski centar „Milan Gale Muškatirović“, sa svojim bazenima, terenima za tenis, od Artklase udaljen idealnim potezima za džogiranje ili vožnju bicikla pored Dunava.

A gde je rad, tu je i pauza, posebno ona za ručak. I u toj kategoriji, Artklasa nudi daleko više od restorana u svom prizemlju. Već na par koraka ispred zgrade, tu su tortilje i sladoledi iz kantine popularnog gastro-brenda „Mandarina“, zanatske kobasice „Kabinet“ pivare, ali samo na stotinak metara u pravcu budućeg Linijskog parka, nalazi se prvi gastro-park u regionu i sve popularnija nova gradska lokacija – Gastrošor! Restorani nacionalne, italijanske, francuske ili egzotične indonežanske kuhinje, te specijaliteti sa svih strana sveta uz koktel barove i pivnice, kafeterije, vinoteke i gastro-dućane, samo su deo onog što se nudi u susedstvu Artklase.

Pročitajte i:  ASBIS i AMD obeležavaju 20 godina partnerstva

Zatvoren za saobraćaj, ovaj gastro-park ima prostrano šetalište koje krase velika zelena ostrva sa klupama za odmor, a od proleća 2024. kad bude otvoren u punom kapacitetu, nudiće i razne mini-sajmove hrane i pića. Posebno atraktivne su prostrane bašte Gastrošora koje zauzimaju čak trećinu površine ovog gastro-parka i činiće celinu sa budućim Linijskim parkom koji stiže skroz do Artklase i Silosa. Posetiocima Gastrošora omogućen je gotovo neograničen broj parking mesta. Artklasa je iznad svega zajednica pažljivo odabranih stanara kojima je zajednička poslovna izvrsnost, a samo ime upućuje na ljude koji od poslovnog okruženja očekuju da se uklopi u sveukupnu umetnost življenja u jednoj specifičnoj metropoli kakva je Beograd.

Facebook komentari: