BIZIT plus

Jasna Matić na sastanku Broadband komisije

Jasna Matić ove nedelje boravi u Meksiko Sitiju kao gost Karlosa Slima koji je domaćin članova Broadband komisije Ujedinjenih nacija. Fokus sastanka kom Matić prisustvuje je pitanje žena u informaciono-komunikacionim tehnologijama.

JasnaMatic,MeksikoSiti1Na sastanku u Meksiku odlučeno je da Jasna Matić bude urednik publikacije koji će se baviti položajem žena u IKT-u a koji će biti globalno promovisan u svim zemljama članicama UN-a.

Cilj ove publikacije će biti da se devojčicama i devojkama približe zanimanja u oblastima informacionih i komunikacionih tehnologija, prirodnih nauka i inženjerstva, da im se predstave mogućnosti koje im se pružaju pri zapošljavanju u ovim oblastima, kao i da se devojčice i devojke osnaže da prilikom odabira svojih profesija ne podležu stereotipima, već se rukovode prema ličnim interesovanjima i sposobnostima.

Kako je baš Jasna Matić, 2010.godine, predložila rezoluciju koja se bavi pitanjem položaja žena u informaciono-komunikacionim tehnologijama, članovi globalne nacionalne brodbend komisije su se složili da je ona prava osoba koja treba da nastavi njenu promociju, navodi se u zvaničnom saopštenju iz Ministarstva finansija i privrede.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Ministarstvo informisanja i telekomunikacija poziva mlade da se pridruže timu Ministarstva za realizaciju projekata