Još brži net za Telenor korisnike

Kompanija Telenor pustila je u široku upotrebu najnapredniju 4G+ mrežu u sedam gradova u Srbiji – Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Zrenjaninu i Pančevu.

PCPress.rs Image

Više od polovine mobilnog interneta u Srbiji prođe kroz Telenor mrežu, dok se na godišnjem nivou, rast korišćenja interneta udvostručuje. Zbog toga smo dodatno investirali u najnoviju 4G+ tehnologiju koja je sada dostupna korisnicima u najvećim gradovima u Srbiji. Digitalizacija Srbije je naš prioritet, i gradimo mrežu za budućnost koja će nastaviti da podržava i naprednije zahteve naših korisnika“, rekla je Ingeborg Øfsthus, izvršna direktorka Telenora Srbija.

Globalni trend primenjiv i na naše korisnike je da najviše podatka koriste aplikacije kao što su YouTube i Facebook, pre svega zbog bogatog multimedijalnog sadržaja. Telenor korisnici, u proseku na ove aplikacije potroše po 300 GB u toku jednog sata. Kako bi se podržali rastući zahtevi korisnika, neophodno je da se pored brzine, omogući i trenutno učitavanje sadržaja na mobilnim telefonima. Brzine mobilnog interneta su odavno prevazišle standarde kablovskog interneta, a koji prema podacima RATEL-a iznose u proseku manje od 10 Mbps u 60 odsto domova u Srbiji.

Pročitajte i:  Korisnici 5G u Indiji troše 3,6 puta više podataka u poređenju sa korisnicima 4G

Da bi se iskoristile sve prednosti 4G+ mreže, potrebno je imati 4G SIM karticu i telefon koji podržava ovu tehnologiju (carrier aggregation), kao i biti u zoni pokrivanja 4G+ signalom. Tehnologija koja se koristi da bi se omogućile još veće brzine i trenutno učitavanje sadržaja, kombinuju dve frekvencije za LTE sa koje se emituje signal mobilne telefonijeLTE – na 800 i 1800 MHz.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,

1 thoughts on “Još brži net za Telenor korisnike

  • 25. 05. 2017. at 13:09
    Permalink

    Sve je veća potrošnja prenosa podataka zbog konstantnog rasta trenda video sadržaja kroz različite aplikacije.

Comments are closed.