Računari i Galaksija

Još pet kompanija u Smart TV alijansi

Smart TV alijansa objavila je da je pet novih kompanija iz oblasti potrošačke elektronike i informacionih tehnologija pristupilo ovoj organizaciji.

Smart TV alijansa Novi članovi Smart TV alijanse  koja za cilj ima unapređenje zajedničke Smart TV platforme i razvijanje zajedničkih smart aplikacija i servisa su kompanije Panasonic, ABOX42, TechniSat, IBM i Specific Media.

Smart TV alijansu su osnovale kompanije LG Electronics, TP Vision i Toshiba, kojima su se kasnije pridružile i YuMe, Obigo i Qualcomm,  a organizacija ima za cilj unapređenje zajedničke Smart TV platforme i razvijanje zajedničkih smart aplikacija i servisa

Smart TV alijansa je na ovogodišnjem Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu predstavila i unapređani SDK (software development kit) paket. Novi paket programa i računarskih alatki prati poslednje trendove i omogućava razvijanje najsavremenijih aplikacija za smart televizore.

Ovaj paket omogućava da kreirane aplikacije imaju pristup većem broju različitih sadržaja, a takođe poseduju i MPEG-DASH podršku, koja povećava kvalitet audio i video materijala. SDK paket koji je predstavila Smart TV alijansa podržava i unapređene HTML5, CSS3 i JavaScript specifikacije i omogućava kreiranje 3D aplikacija i reprodukovanje ostalog 3D sadržaja.

„Cilj Smart TV alijanse je da ujedini kompanije koje se bave razvijanjem aplikacija i proizvođače televizora kako bi razvili najbolju i jedinstvenu smart TV platformu“, izjavio je Richard Choi, predsednik Smart TV alijanse i predstavnik kompanije LG Electronics.

„Na ovaj način, kompanije koje se bave razvijanjem aplikacija više ne gube energiju i vreme na prilagođavanje svojih rešenja za svakog proizvođača televizora posebno, već mogu da usmere svu svoju kreativnu snagu na stvaranje inovativnih rešenja, a sve u cilju najboljeg korisničkog iskustva“.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,