BIZIT Seminar

Kad veštačka inteligencija izmišlja čudovišta

Veštačka inteligencija svakog dana sve više napreduje, pa je već zašla u mnoge oblasti života. Počela je i da izmišlja, pa je jedan sistem smislio monstruma koji uteruje strah u kosti.

PCPress.rs Image

Pre samo nekoliko dana niko nije znao ko je, ili šta je Crungus. Za njega je zaslužan Twitch streamer i glasovni glumac Guy Kelly. Reč “Crungus” je izmislio usred noći i odmah je poslao u AI generator slika, a rezultat je proverio sledećeg jutra. Moguće je da je sistem monstruozno lice napravio na osnovu nekih drugih čudovišta koja imaju slično ime.

Ovo možda nije najbolji način za upotrebu AI sistema, ali je zanimljivo kako veštačka inteligencija već utiče na kreativnost i maštu ljudskih bića. Kada je jedan novinar upitao Guya Kellya o tome odakle nova reč i novi monstrum, odgovorio je da je „Crungus oduvek postojao u svetu koji je vrlo sličan našem, te dodao da je čovečanstvo u pokušaju da napravi mašinu koja može da misli probušilo paravan između dve dimenzije i oslobodilo čudovište“.

Pročitajte i:  AI i opasnosti od imitiranja glasa

Jasno je da Kelly nije ozbiljan, ali je zanimljivo to da bismo uskoro mogli da se nađemo u svetu čije bajke izmišljaju roboti i druge inteligentne mašine.

Izvor_ Futurism

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,